Suriyeli ailenin kış şartlarında yaşam mücadelesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli ailenin kış şartlarında yaşam mücadelesi

YAŞAM Haberleri  / AA

Suriyedeki iç savaş nedeniyle Humus kentinden kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kişilik Suriyeli aile, Osmaniye'de yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Suriye'nin Humus kentinden Esed rejiminin bombardımanlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kişilik Suriyeli aile, Osmaniye'de yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden biri de Karahali ailesi oldu. İç savaşta hayatta kalabilmek için sürekli yer değiştiren aile, zorlu bir yolculuğun ardından 10 gün önce Humus'tan kaçarak Türkiye'ye sığındı.

"Artık dayanacak gücümüz kalmadı"

En büyüğü 11 yaşındaki 4 çocuklarıyla merkez Mimar Sinan Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde yaşam mücadelesi veren aile, komşularının ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Anne Ayşe Karahali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Humus'taki ölümden kaçtıklarını söyledi.

Rus ve rejim güçlerinin artık kenti yaşanılmaz hale getirdiğini ifade eden Karahali, "Kaç yıldır kendi memleketimizde savaşın bitmesini bekledik fakat artık dayanacak gücümüz kalmadı. Eşim bombardıman sonucu ayağından sakatlandı. Kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. Orada kalmaya devam etseydik bizleri, çocuklarımızı bombalarla öldüreceklerdi." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...