HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sonax Seramik kaplama, Türkiye’de

Düzenleyen: /
Sonax Seramik kaplama, Türkiye’de
Sonax, Boya, Otomobil, Haber

YAŞAM Haberleri

Türkiye'de En güçlü boya koruma ürünü Sonax Seramik kaplama, Türkiye’de de tüketicilerin kullanımına sunuldu.

Alman mühendisleri tarafından, Sonax’ın Neuburg‘daki laboratuvarında 4 yıllık Ar-Ge çalışmasıyla geliştirilen en güçlü boya koruma ürünü Sonax Seramik kaplama, Türkiye’de tüketicilerin kullanımına sunuldu. “SONAX PROFILINE Ceramic Coating CC36”, Araç bakım uzmanları için boya koruma ve kaplama teknolojisinde profesyonel araç koruma hizmetlerinde dönüm noktası kabul ediliyor. Ürünün lansmanı bir pazarlama kampanyası
kapsamında “Esnekliğin Gücü ” sloganı ile gerçekleştirildi. Sonax Seramik Kaplama ürünü uygulanan otomobilin boyasına 3 yıl garanti imkânı vererek, uzun vadeli koruma sağlıyor. Sıfır otomobile seramik kaplama uygulaması yapıldığında otomobilin fabrikadan çıkan ilk boyası, 3 yıl süre ile ilk günkü gibi korunuyor. Kullanılmış boya yüzeyine uygulandığında ise, boya yüzeyini ilk günkü parlaklığına kavuşturmanın yanı sıra, yüzeyi, iklimsel ve çevresel faktörlerin neden olduğu çatlaklara, kırılmalara ve yüzeysel çiziklere karşı 3 yıl boyunca koruyor. Üst segment araçlarda Sonax Seramik Boya Koruma aracın boyasının ömrünü %100 uzatıyor. Sonax GmbH tarafından Ekim 2016 ayının başında Almanya'da piyasaya arz edilen ürün, Kasım ayı içinde Sonax'ın dünya genelindeki toplam 105 ülkedeki genel distribütörlerine satış ve dağıtımı yapıldı. Türkiye'de de Kasım ayında piyasaya çıkan ürün, bir aylık kısa bir süre içinde 1.650 araca uygulandı. Sonax'ın dünyadaki 105 distribütörünün verilerine göre, 2 aylık süre içerisinde toplam 140.000 araca uygulama yapıldı. Bu veriler, ürüne karşı Türkiye'de ve dünyada hızla artan bir talebin söz konusu olduğunu gösteriyor.

Ürünün Ar-Ge Çalışmaları
Ürünün Ar-Ge çalışması 4 yıl sürdü. Bu sürenin son iki yılında, ürün dünyada farklı iklim şartlarına sahip, başta Türkiye olmak üzere, Japonya, Suudi Arabistan, Rusya, Finlandiya, İsveç, Ekvator, Güney Afrika, vb. gibi toplam 30 ülkede en az 300 araca uygulanarak farklı iklim ve dış ortam şartlarının ürün üzerindeki etkisi test edildi. Bu test süreci sonuçlarına göre ürün modifiye edildikten sonra piyasaya sunuldu.

Türkiye Pazarı
Türkiye'deki üst segment sıfır araç satışlarının ortalama %40’ına, orta segment sıfır araç satışlarının ortalama %20’sine boya koruma uygulaması yapılıyor. 2015 verilerine göre Türkiye'de üst segment ( Mercedes, BMW, Audi vb. ) sıfır araç satışı toplam 51.000 civarında. Orta sekmen sıfır araç satışları 92.000.civarında. İkinci el araçlardaki boya koruma oranı hakkında ise veri bulunmuyor.

Modifiye Silisyum Nano Partiküllerden Oluşan Yoğun Bir Koruyucu Ağ Katmanı
Ürün, modifiye silisyum nano partiküllerden oluşan yoğun bir koruyucu ağ katmanı oluşturur. Öyle ki bu katman özellikle - tıpkı ikinci bir yüzey gibi- dayanıklı koruyucu bir tabaka ve esnek bir kalkan gibi iklimsel ve çevresel koşullara karşı aracı korur. Ürünü geliştirenlerin deneyimlerine göre, geleneksel yani oldukça kalın ve esnemeyen koruyucu ağ örtüleri, üstün boya koruması sağlama konusunda elverişli değildir. Pratikte, bu cam gibi sert olan katmanların kırılganlığı saptanmıştır. Zira sıcaklığa bağlı faktörler veya yüzeye çarpan partiküller çatlaklara veya kırılmaya sebebiyet verebilirler. SONAX ürün mühendisleri boya yüzeylerinin ancak koruyucu katmanın esnek olması kaydı ile uzun süre korunabileceği düşüncesindedirler. Yeni ürünü geliştirdiklerinde SONAX mühendisleri özellikle kolay ve hızlı uygulama odaklı, sıcak hava tabancası veya maske kullanımı gerektirmeyen bir ürüne odaklandılar. Bu faktör SONAX’ın yeni geliştirmiş olduğu bu ürünü pazardaki geleneksel konseptli ürünlerden ayırmaktadır. Buna ilaveten memnuniyetle ifade etmek isteriz ki Sonax seramik kaplama ürünü hiç bir zararlı florin
bileşenine sahip değildir.

Sonax Seramik Kaplama Esnek Bir Yapıya Sahiptir
Yüzeyde çatlama ve soyulma yapmaz. Sertlik derecesi emsalleri ile aynı olmasına rağmen içeriğindeki modifiye silisyum partikülleri ve polimerik bağ teknolojisi sayesinde esneyebilen bir yapıdadır. İşte Sonax’ın seramik kaplaması da tıpkı orijinal boya ve vernik gibi hem esnek hem de sert bir yapıya sahiptir. Kapladığı yüzey ile birlikte hareket eder ve dolayısıyla çatlamaz.

Çizikleri Doldurur
Sonax Seramik Kaplama yüzeysel çizikleri dolduran, örten ve kaplayan bir özelliğe sahiptir. Seramiğin yüzeyine sürülen sır kaplama gibi Sonax seramik kaplaması da örtücü ve koruyucu kaplama özelliğine sahiptir. İçeriğindeki modifiye silisyumlu partiküller ve polimerik bağ teknolojisi sayesinde uygulandığı boya yüzeyinde yüksek dirençli, esnek yapıda bir kaplama oluşturur.

Boya Yüzeyinde Göz Kamaştırıcı Bir Parlaklik Sağlar
Ürün içeriğindeki polimer kompozit bazlı dolgu katmanı boya yüzeyine derin bir parlaklık maksimum yumuşaklık ve su itici bir efekt oluşturur.

Boya Yüzeyini Uzun Süreli Mükemmel Korur
Modifiye silisyum nano partiküllerden oluşan yoğun koruyucu bir ağ katmanı oluşturur. Oluşan bu katman dayanıklı, koruyucu bir tabaka ve esnek bir kalkan gibi iklimsel ve çevresel koşullara karşı aracı uzun süreli korur. Koruma süresi 36 aydır.

Uygulaması
“SONAX PROFILINE Ceramic Coating CC36” bir set halindedir. Set İçeriği: “Seramik Katmanı 1”, “Parlatma Katmanı 2” ve tüm yardımcı ekipmanlardan oluşmaktadır. Uygulama öncesinde yüzeyde; boya yüzey temizleme, çizik giderme ve parlatma aşamalarını içeren hazırlık işlemlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Seramik kaplama bu aşamalardan sonra uygulanır. Uygulama işlemi profesyonel eğitim almış teknik elemanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Müşteri Memnuniyet Ve Sadakatini Garanti Altına Alan Çözümler Bu esnek, uzun dönem etkili boya koruyucu, yüksek parlaklığını, mükemmel renk yenileme ve iyileştirmesini ve üstün korumasını yıllarca muhafaza eder. Bunun için tamamen müşterinin korunmasına yönelik olup bunu gereği olarak – SONAX düzenli aralıklarla müşterilerinin araçlarını SONAX Uygulama Merkezleri’ne getirmelerini ve boya koruma kontrollerinin yapılmasını sağlar.

Ürünün Türkiye’ de Konumlandırılması
Ürünü Türkiye de konumlandırmak Sonax tarafından üretilen ve satışa sunulan Sonax Ceramik Coating ürünü, Sonax’ın 16 yıldır Türkiye Genel Distribütörü olan Auton tarafından Türkiye’de ithal edilerek ve
sadece Türkiye genelindeki 90 Sonax uygulama merkezi bayisine veriliyor. Ürün bu bayilerde Sonax Seramik Boya Koruma hizmetine dönüştürülüyor. Auton Türkiye genelindeki 90 Sonax bayilerinde bu ürünün uygulamasını yapacak toplam 175 uygulama ustası ve atölye şeflerine, genel merkeze bağlı Sonax Akademi de gruplar halinde uygulamalı eğitim vermiş olup, uygulamayı ancak bu eğitim alan personel yapabiliyor.
Sonax bayileri tarafından aracına Sonax Seramik Uygulaması yapılan müşterilere 36 ay garanti içeren garanti sertifikası veriliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...