Ölen koyunlarının arkasından gözyaşı döktü

Düzenleyen:
Ölen koyunlarının arkasından gözyaşı döktü

YAŞAM Haberleri

​Antalya’nın Serik İlçesi Deniztepesi Mahallesinde geçtiğimiz hafta yanlış iğne yapıldığı iddiasıyla telef olan koyunlar gömüldü.

Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce ağılların olduğu bölge karantinaya alındı. Ölmesi beklenen hayvanlar için de yedek mezarlar kazılarak hazırlandı. Koyun ve kuzular kepçe ile kazılan mezarlara defnedilirken onlara gözü gibi baktığını belirten Kiraz Demir ise kuzularının ardından ağıtlar yakarak ağladı. 
Geçimini hayvancılık yaparak temin eden ölümlerin de devam ettiğini belirten küçükbaş hayvan yetiştiricisi Adnan Demir, “Koyun ölümleri devam ediyor. Dün 6 tane daha öldü. Karantinaya alındı. İlçe Tarım Müdürlüğünden geldiler hastalık etrafa yayılmasın diye kepçe ile gömdük. Geldiler kontrol çerçevesinde 6-7 tane daha hayvanın tehlikeli olduğunu beyan etiler. Artık onlardan netice alınmayacağını kendileri de söyledi. İlaç motorumuz var günlük dezenfekte yapıyoruz. Çok da diyecek bir şey kalmadı artık” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...