Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da yankesicilik, dolandırıcılık ve oto hırsızlığı azaldı

Düzenleyen:
İstanbul'da yankesicilik, dolandırıcılık ve oto hırsızlığı azaldı

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da geçen yıl meydana gelen yankesicilik, dolandırıcılık ve oto hırsızlığı olayları, 2015'e göre azalma gösterdi.

AA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün istatistik verilerinden derlediği bilgilere göre, kent genelinde 2015 yılında 10 bin 731 yankesicilik, 5 bin 745 dolandırıcılık ve 5 bin 605 oto hırsızlığı meydana geldi. Bu suçlarda, 2016 yılında önemli ölçüde düşüş yaşandığı görüldü. Buna göre, geçen yıl 8 bin 573 yankesicilik, 4 bin 713 dolandırıcılık, 5 bin 163 oto hırsızlığı olayı yaşandı. Böylece bir önceki yıla göre, kentte yankesicilik yüzde 20,11, dolandırıcılık yüzde 17,96, oto hırsızlığı ise yüzde 7,94 azalmış oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, 2015'te yankesicilikten bin 868, dolandırıcılıktan 5 bin 35, oto hırsızlığından 2 bin 298, 2016'da ise yankesicilikten bin 342, dolandırıcılıktan 3 bin 445, oto hırsızlığından bin 451 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri, polis ekiplerinin önleyici hizmet çalışmaları sayesinde yankesicilik, dolandırıcılık ve oto hırsızlığı olaylarında azalma yaşandığını, 2017'de bu tedbirlerin artarak devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, özellikle telefonla dolandırıcılıkta azalma meydana geldiğine de dikkati çekti.

- Son yılların en önemli oto hırsızlığı operasyonu
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 28 Haziran 2016'da, oto hırsızlığı yaptığı iddia edilen Ferhat G. liderliğindeki suç örgütüne yönelik son yılların en büyük operasyonunu gerçekleştirdi. İstanbul merkezli İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mersin, Bilecik, Giresun ve Hatay'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı. Park halindeki araçların elektronik aksamlarını değiştirerek veya evlerden çaldıkları kontak anahtarlarıyla lüks araç hırsızlığı yaptığı belirtilen suç örgütü elemanlarının, çalıntı araçları saklamak için her ilde depolarının bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin, araçları "çenç" yöntemiyle sattıkları veya parçaladıkları belirlendi. Şüphelilerin çaldığı 50 otomobile polis tarafından el konularak, sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 45 kişiden 40'ı tutuklandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...