HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Osmanlı' konulu tezi için 3 bin kilometre pedal çevirdi

Düzenleyen: /
'Osmanlı' konulu tezi için 3 bin kilometre pedal çevirdi
Osmanlı, Pedal, Haber

YAŞAM Haberleri

AKÜ Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Pala, "Balkanlar'da Osmanlı'nın İzleri" isimli lisans bitirme tezi için 35 günde 7 ülkeyi bisikletle gezerek, görüntü ve fotoğraf çekti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fadıl Pala, lisans tezini Balkanlar'daki Osmanlı İmparatorluğu mirası üzerine yapmaya karar verdiğini söyledi. 

Bunun üzerine Balkanlar'daki Osmanlı'nın tarihi ve kültürel mirasını gözlemleyip, görüntüleyebilmek için bir gezi programı yapmaya karar verdiğini ifade eden Fadıl Pala, 2 bin lira tutarındaki sınırlı bütçesi nedeniyle Balkanlar'a yapacağı turu bisikletle gerçekleştirdiğini belirtti.

35 günde 7 Balkan ülkesinde video ve fotoğraflar çekti
Pala, 35 günde 7 Balkan ülkesinde çektiği video ve fotoğrafları lisans bitirme tezinde kullanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlk başta uçakla Sırbistan'a gittim. Bisikletle de önce Sırbistan'ı, ardından Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan'ı dolaşarak tekrar Türkiye'ye geldim. Bu ülkelere gitmekteki amacım, Osmanlı'nın Balkanlar'a bıraktığı kültürel dokuyu lisans tezimde veri olarak kullanmaktı. Bunun için gittiğim ülkelerdeki Osmanlı'dan miras müze, cami ve köprülerin videosunu çekip, fotoğrafladım. Onları çalışmamda kullanacağım."

"Bazen tanıştığım ailelerin evlerine misafir oldum"
Fadıl Pala, Balkanlar'daki çalışmalar için hiç kimsenin kendisine sponsor olmadığını belirterek, "Daha önce biriktirdiğim yaklaşık 2 bin lira harçlıkla yola çıktım. Bütün ülkeleri bisikletle gezerek, çadırda konakladım. Hiç otelde kalmadım. 35 günde 3 bin kilometre yaptım. Gittiğim bütün ülkelerin başkentlerine uğrayarak, pek çok insanla tanışıp yazılar biriktirdim. Bazen de tanıştığım ailelerin evlerine misafir oldum. Bu benim hayatımda önemli bir deneyimdi." dedi.

Balkanlar'da yaşadığı maceraları da anlatan Pala, Mostar Köprüsü'nde çadır kurduğunu, Prizren'de Türkçe konuşan insanlarla muhabbet ederek, çay ve boza içtiğini dile getirdi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...