HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kar var, kayan yok

Düzenleyen: /
Kar var, kayan yok
Uludağ, Haber

YAŞAM Haberleri

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da bu yıl beklenen kar yağmasına rağmen, kayak kiralama merkezleri işletmecileri işlerin azaldığını dile getirdi.

Kayak ve Snowboard Öğretmenler Derneği Başkanı Yahya Usta, Türkiye genelinde derneğe bağlı 285 kayak öğretmeni bulunduğunu belirtti. Uludağ’da 150 öğretmenin kayak dersi verdiğini ifade eden Usta, “Diğer arkadaşlarımızda farklı bölgelerde görevlerini sürdürüyor. Geçen yıla nazaran daha çok kar vardı ve sezon erken başladı. İyi bir turizm mevsimi geçiriyoruz desek de, kapasite olarak çok düşük seviyelerdeyiz. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız her gün bir açılış yaparken, Uludağ da her yıl maalesef bir otel kapanıyor. Dolayısıyla bunun eksilerini görüyoruz” dedi.

Kayak öğretmenleri olarak ders ücretleri ve eğitim hizmetlerini asgarî fiyata çektiklerinin altını çizen Usta, “Ülkemizin kalkınması, dağımıza, ülkemize gelen insanların mutlu olarak buradan ayrılması için 5 yıldır fiyat artışı yapmadık. ‘Kayak pahalı bir spordur’ düşüncesinden uzaklaşmamız gerekiyor. Her zümreden ve her yaştan insan gelip kayak yapabilir. Kayak kiralama odalarında kiralama fiyatlarını sabitledik. 40 TL gibi bir rakama gün boyunca kayak ekipmanı size ait oluyor” diye konuştu.

Bir kayak kiralama merkezinde müdür olarak görev yapan Alper Sümertekin de, “Geçen yıla göre işler Uludağ’da yarı yarıya azaldı. Fiyatlarımız geçen yılki fiyatlarımızı koruyor. Kayak kiralama fiyatları 30 - 50 TL arasında. Artı kıyafetler var, onlar da 30-40 lira arasında oluyor. Uludağ’da her geçen yıl işler daha da azalmaya başladı. Müşterilerin yurtdışına gittikleri söyleniyor. Geçen yıla nazaran bu sene daha çok kar olmasına rağmen işler azaldı. Gidişat kötüye gidiyor. İnşallah bugünlerimizi aramayız” ifadelerini kullandı.

Kızak tercih ediliyor

Bir diğer kayak kiralama merkezinin yöneticisi İlker Kocabay ise, “Kayak kiralama fiyatları geçen yıl ile aynı. Fakat müşterilerimiz daha uygun kayak malzemeleri talep ediyor. Bizde 3 tip kayak var. Biraz iyi tip kayak takımları var. Onu talep eden müşterilerimiz de genel de konaklama yapanlar oluyor. Günü birlikçi tatilciler daha uygun kayak istiyor. Kayak kiralama fiyat aralığı 35-90 TL arasında değişiyor. Geçen sezon kar sıkıntımız olmasına rağmen işlerimiz daha iyiydi. Bu yıl karın olmasına rağmen müşteri azlığından yakınıyoruz. Yine günü birlikçiler daha çok kızak kaymayı tercih ediyor” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...