Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul’da 'Panda' lakaplı suç makinesi yakalandı

Düzenleyen:
İstanbul’da 'Panda' lakaplı suç makinesi yakalandı

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da farklı ilçelerde ev ve otomobil hırsızlığı yaparak çaldıkları araçlarla çeşitli suçlara karıştıkları iddia edilen ve polisin 6 yıl önce çökerttiği çetenin “Panda” lakaplı firardaki lideri ile 1 üyesi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, lüks araçlar emniyete götürüldü. Panda lakaplı A.Ö.'nün bir otoparktan aracı çalma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul'da meydana gelen otomobil hırsızlıklarıyla ilgili çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri,Güngören Belediye Başkanı Yardımcısının makam otomobilinin de aralarında olduğu çok sayıda otomobilin “vale” kılığında alınan anahtarlarla çalınması üzerine harekete geçti. Daha önceden çökertilen çetenin firardaki lideri ile “panda” lakaplı A.Ö. (35) ile çete üyesi E.Y.’yi (30)yakın takibe alan güvenlik güçleri, benzer suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan kişileri yakın takibe alarak suç makinesine ulaştı.
 İstanbul’da 'Panda' lakaplı suç makinesi yakalandı
Polis, organize şekilde hareket eden ve 40’ın üzerinde poliste kaydı bulunan çetenin lideri“Panda” lakaplı lideri A.Ö. ile yanındaki üyesi E.Y.’nin Maltepe Küçükyalı'da bir restoranda vale kılığına girerek yaptıkları otomobil hırsızlığı üzerine başlattıkları çalışma sonucu, Esenyurt’ta günübirlik kiraladıkları evde yakalayarak gözaltına aldı. 7 yıl kesinleşmiş hapis cezasını çekerken hastanede jandarmanın elinden kaçarak firar eden zanlı A. Ö. İle çete üyesi E.Y., 2 adet silahla birlikte ele geçirildi.
 
Firari hükümlü A.Ö. ile beraberindeki yardımcısının, yeni çete oluşturmak için çalışmalarda bulundukları kaydedildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan iki şüpheli, bugün Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Emniyetten çıkarken ‘panda’ lakaplı çete lideri A.Ö. gazetecilerin sorularına “ne söyleyeceğim” diye cevap verirken, çete üyesi E.Y. ise “Görmüyor musunuz ben sakatım, nasıl araba çalayım?” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan A.Ö.’nün 4 farklı suç dosyası ve 40’ın üzerinde aranması bulunurken, E.Ö.’nün 8 ayrı suçtan emniyette kaydı yer aldığı öğrenildi.
 İstanbul’da 'Panda' lakaplı suç makinesi yakalandı
Öte yandan aralarında çok sayıda lüks markaların bulunduğu araçları çalarak çete liderliği yapan A.Ö., Güngören Belediyesine ait bir makam aracının, belediyeye ait bir otoparktan çalarken, Beyoğlu ve lüks semtlerden de ya aracı direk çalarak ya da vale kılığına girip araçların anahtarlarını alıp kayıplara karışması güvenlik kamera kayıtlarına yansıyor. A.Ö.’nün ‘oto hırsızlığı’, ‘evrakta sahtecilik’ gibi suçlar başta olmak üzere pek çok suç kaydı bulunuyor.
 
Şahısın aracı çalma anları güvenlik kamerasında
 
Olay güvenlik kameralarına yansıdı. Panda Ahmet lakaplı A.Ö.’nün lüks bir otoparka girerek kendini vale gibi gösterip, araçların anahtarlarını alarak araçları çaldığı görülüyor. Güvenlik kameralarına yakalanmamak için yüzünü kapatan panda Ahmet, başka bir otoparkta ilk önce cep telefonuyla konuşarak keşif yapıyor arından araç sahibinin otopark görevlisi araması üzerine yanına gidip aracın anahtarını alıp, aracı çalıştırarak hızlıca oradan uzaklaştığı görülüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...