Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batan gemiden kurtarılan 7 personel İstanbul’a geldi

Düzenleyen:
Batan gemiden kurtarılan 7 personel İstanbul’a geldi

YAŞAM Haberleri

Libya’nın Misurata limanında batan Türk gemisinden kurtarılan 7 personel İstanbul’a getirildi.

Gemi firmasından yapılan yazılı açıklamada, “Libya’nın Misurata Liman sahasında batan M/T “TINAZTEPE S” isimli Türk bayraklı gemimizin kurtarılan 7 personelini, bugün saat 15.30 itibariyle, Atatürk havaalanına ulaştırmış bulunmaktayız. Mürettebatımızın sağlık durumları iyi olup, memleketlerine ulaşımları tarafımızca sağlanmaktadır” denildi.

KAYIP 2 PERSONEL ARANIYOR

Hayatını kaybeden 4 personelin cenazesinin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirileceği belirtilen açıklamada, “Maalesef kaybettiğimiz 4 personelimizin cenazelerinin yurda nakli için resmi prosedüre ilişkin işlemler ise Misurata Konsolosluğumuz tarafından tamamlanmış olup, cenaze şirketinin tahnit işlemlerini tamamlamasını müteakip yurda iadeleri derhal sağlanacaktır. Kayıp olan 2 personelimizin bulunmasına ilişkin sualtı dalgıç indirme işlemi Libya makamları tarafından yürütülmektedir. Sualtı dalgıç indirme işlemi dün olduğu gibi bugün de devam etmiştir. Dalgıçlar tarafından geminin yeri tespit edilmişse de, kayıp mürettebatımıza henüz ulaşılamamıştır. Hava şartlarının elverdiği ölçüde sualtı dalgıç işlemi devam etmektedir. Bu süreçte sürekli temas halinde olduğumuz Dışişleri Bakanlığımız, Libya’ da ki konsolosluk yetkililerimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve yetkilileri, Libya acentemiz ve sigorta temsilcimizin de değerli yardımlarıyla kayıplarımızın bir an önce bulunacağına ilişkin ümidimiz devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...