Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa'da durdurulan otobüsteki 3 yolcunun bavulunda tarihi eserler bulundu

Düzenleyen:
Bursa'da durdurulan otobüsteki 3 yolcunun bavulunda tarihi eserler bulundu

YAŞAM Haberleri

Bursa'da jandarma ekipleri, ihbar üzerine durdurduğu otobüsteki 3 yolcunun bavulunda, piyasa değeri 150 bin lira olan tarihi eser özelliğindeki objeler ele geçirdi.

Bursa'da otobüste yapılan aramada 3 yolcunun bavulunda tarihi eser niteliği bulunan heykel, sikke ve objeler bulundu.

EKİPLER, İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Tokat'tan Bursa'ya yolcu otobüsüyle tarihi eser getirileceği ihbarı üzerine harekete geçti. Plakası belirlenen yolcu otobüsü ekipler tarafından İzmir- İstanbul karayolu üzerinde durduruldu.

3 YOLCUNUN BAVULUNDA TARİHİ ESER BULUNDU

Otobüste bulunan M.G.H.D. ve S.Ü.'nün bagajdaki bavullarında yapılan aramalarda 8 adet topraktan yapılma 10-15 santimetre yüksekliğinde heykel, 31 adet bronz sikke, 6 adet bronz kapı tokmağı, 2 adet bronz yüzük, 1 adet bronz ok ucu, 2 adet bakır minyatür çan ve 3 adet bronz obje ele geçirildi.

ESERLERİN PİYASA DEĞERİ 150 BİN LİRA

Piyasa değeri 150 bin lira olan tarihi eserler Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, ifadesi alınan şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...