'Yürüyüşün değişti, havalı geldin bana' diyen asistan

Düzenleyen:
'Yürüyüşün değişti, havalı geldin bana' diyen asistan

YAŞAM Haberleri

Teknoloji hayatımızın her alanında... Sınırlarını çizmek, bağımlı olmamak kaydıyla tabii... Teknolojinin getirdiklerinden biri de kadınlar için hazırlanan asistan uygulamalar. Birisi anne adaylarının hamilelik süreçlerini yakından takip etmesini sağlayan bir uygulama iken, ikincisi regl dönemleri için hazırlanmış bir asistan.

Canan ERASLAN

Hamilelik Rehberi, Operatör Dr. Serkan Oral’ın kendisine sorulan soralardan yola çıkarak ekibi ile hazırladığı bir rehber. Uygulama, anne adaylarının bütün sorularına cevap bulmalarına yardımcı oluyor. Bebeklerin gelişim evreleri, doğum öncesi ve sonrası akla takılan sorular bu asistan sayesinde cevap buluyor. Şimdiye kadar 250 binden fazla kullanıcı da bu asistanı indirmiş.

Pepapp da kadınların adet dönemlerini takip ediyor. Çalışmalarını Workinton’da sürdüren Pepapp, Hollandalı bir şirketten 400 bin lira yatırım dahi aldı. Kadınların özel dönemlerinde streslerinin sebebini neşeli mesajlarla atlatmasını yardım eden, günlerini takip eden Pepapp, kullanıcılarına, “Gerginsin. Bir bitter çikolata ye gitsin”, “Bugün çok iyi görünüyorsun”, “Senin bir yürüyüşün değişti, daha havalı geldin bugün bana”, “Bebek kararını bir daha düşünsen” gibi mesajlar da gönderiyor. Yaklaşık 1 milyon kez indirilen program, dünyanın 3 bin 959 şehrinde kullanılıyor, 36 dilde kullanıcısına yardımcı oluyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...