İDDEF 33 ülkede Ramazan ayı faaliyetlerine devam ediyor

Düzenleyen:
İDDEF 33 ülkede Ramazan ayı faaliyetlerine devam ediyor

YAŞAM Haberleri

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) 33 ülke ve 40 bölgede Ramazan ayı faaliyetlerine devam ediyor.

İDDEF bu sene de Ramazan ayında yardımlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Faaliyet gösterdiği Afrika, Asya ve Balkan ülkelerinde Ramazan etkinlikleri kapsamında bir çok ihtiyaç sahibine,kumanya dağıtıyor, iftar programları düzenliyor, fitre ve zekâtlarınızı öncelikli olarak medrese talebelerine ulaştırarak yardım çalışmalarını sürdürüyor. İDDEF geçmiş yıllarda olduğu gibi bu senede Ramazan'ın heyecanını yaşatmaya, bayram sevincine ortak olmaya, ihtiyaç sahibi insanlara Ramazan'ın coşkusunu yaşatmaya devam ediyor. Federasyon olarak ilmin merkezi konumunda olan Suriye’de savaştan önce çalışmalar yapan kurum, savaştan sonrada faliyetlerini sürdürüyor. Yıllardır devam etmekte olan bu savaşta on binlerce ihtiyaç sahibine un, ekmek, mama, kışlık ihtiyaçlar verildi.

İDDEF'in öncelikli hedefi ve kuruluş gayesi eğitim. Hali hazırda 33 ülke 53 medresede 345 hoca 8.924 talebe ile eğitim faaliyetlerine devam ediyor. İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu Afrika'daki su sıkıntısına da destek oluyor. Afrika'nın bazı bölgelerinde insanlar günde 20 litre suya ulaşabilmek adına 15 km yürümek zorunda kalıyor. Federasyon bu bilinçle hareket ederek medreselerin bahçelerine su kuyuları açıyor. Ayrıca kurban, adak, akikaları ve Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen kumanya, iftar, fitre, zekât, fidye, bayramlık gibi bağışları öncelikli olarak talebelere ulaştırıyor.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...