Gülizar Turan'ın katilinin cezası belli oldu

Düzenleyen:
Gülizar Turan'ın katilinin cezası belli oldu

YAŞAM Haberleri

Gülizar Turan'ı, boğazını kesip, başını taşla ezen Cengiz Dok'a ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası verildi. Duruşmada son savunması alınan sanık Dok, Gülizar Turan'a yönelik cinsel saldırı suçlamasını kabul etmediğini savundu ve "Allah rahmet eylesin" dedi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Cengiz Dok, maktulun ağabeyi Mehmet Turan, annesi Menekşe Kocabaşı, Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu avukatları ve taraf avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Mutlu Çat, bir önceki duruşmaya katılmayan sanık Dok hakkında savcının mütalaasında istediği cezaları okudu.

Çat, mütalaada, Dok'un kendisine hakaret eden ve kolunu ısıran maktulden intikam almak için zorla alıkoyarak, başını taşla ezdiğinin, cinsel istismarda bulunduğunun ve olay yerinden kaçtığının öne sürüldüğünü kaydetti.

CİNSEL SALDIRIYI KABUL ETMEDİ
Duruşmada son savunması alınan sanık Dok, Gülizar Turan'a yönelik cinsel saldırı olayını gerçekleştirmediğini ve bu yöndeki suçlamayı kabul etmediğini savundu.

"PİŞMANIM"
Turan'ı öldürdüğü için pişman olduğunu ifade eden Dok, "Allah rahmet eylesin ve pişmanım." dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 18 YIL HAPİS
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Dok'a, "Canavarca hisle öldürme ve cinsel saldırı" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası verdi.

Gülizar Turan, 14 Ağustos 2016'da, Antalya'nın Kepez ilçesi Varsak bölgesinde ormanlık alanda boğazı kesilip başı taşla ezilerek öldürülmüş halde bulunmuş, olayla ilgili gözaltına alınan Cengiz Dok tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...