HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail Suriye'de Esad rejimine hava saldırısı düzenledi

Düzenleyen: /
İsrail Suriye'de Esad rejimine hava saldırısı düzenledi
İsrail, Suriye, Haber

YAŞAM Haberleri

İsrail, Suriye'den ateşlenen füzelerin işgal altındaki Golan Tepeleri'ne isabet ettiği gerekçesiyle Esad rajimine hava saldırısı düzenledi. Saldırı da rejime ait iki tank imha edildi.

İsrail'in, Suriye'den atıldığı ileri sürülen roketlere karşılık bu ülkeye hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
ROKETLERİN ATILDIĞI MEVZİLER VURULDU

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye tarafından atılan ondan fazla rokete karşılık, bu roketlerin atıldığı mevzinin vurulduğu belirtildi.

SURİYE REJİMİNE AİT İKİ TANK İMHA EDİLDİ

Golan Tepeleri'nin kuzeyinde Suriye rejimine ait iki tankın da vurulduğu ifade edilen açıklamada, "İsrail'in egemenliğinin kabul edilemez bir şekilde ihlal edilmesinden dolayı Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne resmi bir protesto gönderildi." denildi.

GOLAN TEPELERİ'NE İSABET ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle ateşlenen bazı roketlerin yanlışlıkla İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyine isabet ettiği iddia edilmişti.Suriye'nin Kuneytra şehrinde devam eden iç savaş nedeniyle tedbir alındığı belirtilen açıklamada, Golan Tepeleri'nde yaşayan sivillere "sınıra yakın açık alanlarda toplanmamaları ve hareket halinde olmamaları" yönünde uyarıda bulunulduğu kaydedilmişti.İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, rejim muhalifi örgütlere, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara operasyonlar düzenliyor.İsrail yönetimi genellikle bu tür saldırıları resmi olarak teyit etmekten kaçınıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...