Rusya’da bayram, Atina’da zulüm!

Düzenleyen:
Rusya’da bayram, Atina’da zulüm!

YAŞAM Haberleri

Rusya'da binlerce müslüman camilere sığmazken, komşuda ise müslümanlar cami bulamadı...

Rusya’nın başkenti Moskova’da Müslümanlar camilere sığmadı. Bayram namazı sokaklarda kılındı. Rus yetkililer ise büyük bir hassasiyet gösterip Moskova Merkez Camisi’ne çıkan bütün sokakları, namaz için kapattı. Polis, cami çevresinde Müslümanlırın güvenliği için yoğun tedbirler aldı. Ayrıca Rusya genelinde camilere sığmayan Müslümanlar için belediyeler tarafından özel alanlar hazırlandı. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev, yayımladıkları mesajla ülkelerinde yaşayan Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ülke genelinde 7 binin üzerinde cami ve mescit bulunuyor. 
MOSKOVA 
Rusya’da bayram, Atina’da zulüm!
Avrupa’da ibadete açık cami bulunmayan tek başkent olan Atina’da, Müslümanlar, bayram namazlarını yer altı mescitlerinde kılmak zorunda kaldı. Rusya’da camilere sığmayan Müslümanlar için özel alan hazırlanıp, yoğun güvenlik tedbiri alırken komşudaki bu tutum büyük tepki çekti. 200 bini aşkın Müslüman’ın yaşadığı Atina’da bayram namaz binaların bodrum katlarında kılındı. 67 yaşındaki Mısırlı Muhammed Abdüllatif, “Yunanistan’da bazı aşırı sağ gruplar cami açılmasını istemiyor. Nisanda açılacak bir cami vardı. Yapımına 2016’da başlandı. Fakat halen bir gelişme yok. Umutla bekliyorum” şeklinde konuştu. 
ATİNA
Rusya’da bayram, Atina’da zulüm!

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...