ABD yollarının tozunu attıran ‘Şoför Nebahat’

Düzenleyen:
ABD yollarının tozunu attıran ‘Şoför Nebahat’

YAŞAM Haberleri

ABD’de kocasından ayrılınca oğluna bakmak için limuzin şoförlüğü yaparak hayatını kazanan Aysel Demir Güven’e meslektaşları “Şoför Nebahat” diye hitap ediyor.

Yeşil Kart (Green Card) çekilişiyle geldiği ABD’de eşinden ayrıldıktan sonra oğluna tek başına bakmak zorunda kalan Aysel Demir Güven, meslek olarak belirlediği “limuzin şoförlüğü” ile ön yargıları yıktı. Şikago’da Yeşilçam filminden dolayı “Şoför Nebahat” olarak adlandırılan Güven, evliliğinin bitmesinden sonra kendisine ait 3 bin dolar limitli kredi kartı ile ABD’de ikinci kez hayat kurmak zorunda kaldığını anlattı. Güven, “Oğlum Canberk’e son 9 yıldır hem analık hem de babalık yapmaya çalışıyorum. Bu süreçte zaman zaman birden fazla işte çalışmak zorunda kaldım. Her zaman kendi işimi yapmayı istiyordum ve limuzin şoförlüğünü çok fazla yatırım gerektirmediği için tercih ettim” diye konuştu. Şikago’da çalışan çok sayıda Türk erkek limuzin şoförü olduğuna işaret eden Güven, “Bir kadın için limuzin şoförlüğü gerçekten zor bir meslek. Bugüne kadar ABD’de tam zamanlı çalışan bir kadın limuzin şoförü duymadım, görmedim. Başlangıçta diğer şoförler de beni yadırgamışlardı ama şimdi aile gibi samimi bir çalışma ortamımız var” dedi. Oğlunun eğitimini tamamlayabilmesi için ABD’de kalıp savaşmayı tercih ettiğini belirten Güven, “Çocukken babam bana ne olacağımı sorduğunda ‘şoför’ cevabını verirdim. O da bana kızar, ‘Sen erkek misin? Bu da nereden çıktı’ derdi. Meğerse kaderimmiş, şu an şoförlük yapıyorum” diye konuştu. AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...