HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Büyük şehirlere dönüş başladı! Bayram trafiği yoğunlaştı

Düzenleyen: /
Büyük şehirlere dönüş başladı! Bayram trafiği yoğunlaştı
Bayram Trafiği, Haber

YAŞAM Haberleri

Ramazan Bayramı tatili sonrasında büyük şehirlere dönüşler nedeniyle bazı anayollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. İşte bayram dönüşü trafikte son durum...

Ramazan Bayramı tatili dönüşü nedeniyle birçok büyükşehirde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Son dakika gelen haberlere göre, tatil sonrasında İstanbul'a dönüşler nedeniyle TEM ve E5'in bazı kısımlarında trafik yoğunluğu gözleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik haritasında şehir içi yoğunluk yüzde 20 seviyesinde görülüyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndün her iki yöne geçişte yoğunluk yaşanmazken TEM otoyolunun İstanbul yönü Silivri ve Büyükçekmece arasında, Mahmutbey Gişeler mevkisinde araç yoğunluğunun yaşandığı belirtiliyor

BOLU DAĞI'NDA SON DURUM

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde zaman zaman trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bayramın son gününde İstanbul'a dönen tatilciler, Anadolu Otoyolunun Yumrukaya Viyadükleri, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli ile viyadüklerde trafiğin aksamasına neden oluyor.

İZMİR

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatil merkezlerinden evlerine dönen vatandaşlar, karayollarında araç yoğunluğu oluşturdu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğunluğun yaşandığı bölgelerde trafik akışını sağladı. Ekipler, ortalama 3 bin aracın geçtiği güzergahlarda 79 noktada 123 personelle 811 kilometrelik alanda çalıştı. Öğleden sonra başlayan trafik yoğunluğu polis helikopteriyle de kontrol edildi.

Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanan İzmir Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı polis helikopteriyle karayollarını gözetleyen ekipler, yoğunluğun oluştuğu noktaları yer ekiplerine bildirdi. İzmir-Çeşme Otoyolu'nda meydana gelen bir trafik kazasına anında müdahale edilerek trafik akışının devam etmesi sağlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun, görev yapan ekipleri havadan yönlendirdi. Tehlikeli veya hatalı sürücüler ekiplere bildirildi. Bu arada bir motosiklete de müdahale edilerek trafikten men edildi.

ÇANAKKALE VE BALIKESİR YOLU

Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerin yanı sıra Anadolu'nun farklı illerinden Edremit Körfezi'ne gelen tatilciler, bayramın son günü dönüş için yollara çıkınca Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Balıkesir karayollarında araç yoğunluğu oluştu.

Balıkesir'in Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ilçeleri ile Çanakkale'nin Ayvacık  

ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi gibi iç turizmin ilgi odağı tatil beldelerinin bulunduğu Edremit Körfezi'nden geçen yol güzergahının özellikle kavşak noktalarında aşırı yığılmalar yaşanıyor. Zaman zaman uzun araç kuyruklarının oluştuğu noktalarda emniyet yetkilileri görev alarak, sinyalizasyonları devre dışı bırakıyor. Ekipler, araç yoğunluğunu azaltmak için çaba harcarken, vakaya ulaşmak için yola çıkan 112 Acil Servis ambulansları ise trafik nedeniyle güçlükle ilerleyebiliyor.

Dönüş yolunda deniz yolculuğunu tercih eden tatilciler de Bandırma ilçesindeki iskelede yoğunluğa neden oldu. İskeleye sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bandırma-İstanbul arasında karşılıklı 13 deniz otobüsü ve feribot seferi yapılıyor. Yetkililer, ilerleyen saatlerde araç trafiğinin daha da yoğunlaşacağını bildirdi.

Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden Bursalı ve İstanbulluların dönüş yolunda, Karacabey-Bursa karayolunda yoğunluk yaşanıyor. İzmir ve Çanakkale yollarından gelen araçların yoğunluk oluşturduğu yolda, trafik güçlükle ilerliyor. Dönüş yolundaki tatilciler, Karacabey Harası mevkisinden Uluabat Mahallesi'ne kadar, yaklaşık 10 kilometre araç kuyruğu oluşturdu.

Çanakkale'de de sabah saatlerinde başlayan yoğunluk akşam saatlerine doğru üst seviyeye çıktı. Feribotla Avrupa yakasına ulaşmak isteyen yüzlerce araç Çanakkale kent merkezinde 1,5 kilometreyi bulan kuyruğa neden oldu. Araçlar, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Demircioğlu Caddesi'nde çift yönlü olarak beklemeye alındı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ yetkilileri, vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için seferlerin saatsiz olarak yapılmaya devam ettiğini belirtti. Yetkililer, araç yoğunluğu bitine kadar seferlerin bu şekilde yapılacağını kaydetti.

Zaman zaman durma noktasına gelen ve maddi hasarlı kazaların da yaşandığı trafikte, sürücüler sıcak havada zor anlar yaşadı. Karacabey Bölge Trafik Ekipleri ise sinyalizasyon sistemini geçici olarak iptal ederek kontrollü geçiş sağlıyor.

TEKİRDAĞ-İSTANBUL YOLU

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Tekirdağ, Çanakkale, Avşa ve Marmara adalarındaki tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ-İstanbul karayolunda trafikte yoğunluk oluştu. İstanbul ve farklı illerden bayram tatili için Tekirdağ ve ilçelerine gelen tatilciler, akşam saatlerinden itibaren dönüş yolculuğuna başladı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, tatilden dönenler için karayollarında oluşturdukları kontrol noktalarında denetimlerini arttırdı.Bayram tatilinin son gününde Tekirdağ-İstanbul karayolunun Üniversite ve Yeniçiftlik mevkisinde artan trafik yoğunluğu ekipler tarafından sürekli olarak denetleniyor. Ekipler, bazı noktalarda meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına müdahale etti.

ANTALYA

Ramazan Bayramı tatilinden dönenler, Denizli-Antalya karayolunda yoğunluk oluşturdu. Bayram tatilinin son gününde Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisi ile Denizli-Afyonkarahisar karayolunun Kaklık mevkisinde artan trafik yoğunluğu sürekli olarak denetleniyor. Trafik polisleri bazı noktalarda meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına müdahale etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...