HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'13 günlük bebek açlıktan öldü' iddiası

Düzenleyen:
'13 günlük bebek açlıktan öldü' iddiası
Cuma, Suriye, , Haber

YAŞAM Haberleri

Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, ''17 günlük bir bebek açlıktan öldü'' haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Yalova'da Suriye uyruklu bir bebeğin açlıktan öldüğü iddiaları yalanlandı. İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, bebeğin prematüre doğduğunu söyleyerek, açlıktan değil kalp yetmezliğinden hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ulusal basında ve bazı internet sitelerinde yer alan habere ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Daştan, Suriye uyruklu Cuma Tourkmani Abdullah adlı 17 günlük bebeğin açlıktan ölmediğini, böyle bir haberin gerçeklik payının olmadığını belirtti.

Bebeğin 1 kilo 920 gram ağırlığında dünyaya geldiğini vurgulayan Daştan, olayı çok yönlü araştırdıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geçici koruma statüsünde Yalova'da yaşayan Hanaa Abdullah, 11 Haziran 2017'de Yalova Devlet Hastanesinde prematüre doğum gerçekleştirdi. Bugün de çocuğunun hareketsiz yattığını gören kadın 112 Acil Servis ekiplerini aradı. Olay yerine giden ekip çocuğunun kalp yetmezliğine bağlı hayatını kaybettiğini belirledi. İşlemlerin ardından 17 günlük Cuma Tourkmani Abdullah Yalova Şehir Mezarlığı'nda defnedildi. Olay tamamen bundan ibarettir. 17 günlük bebek prematüre olarak doğdu. Açlıktan ölmesi söz konusu değil. Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...