Manava gidiyorum diye çıktı, 18 gündür haber alınamıyor

Düzenleyen:
Manava gidiyorum diye çıktı, 18 gündür haber alınamıyor

YAŞAM Haberleri

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ikamet eden 76 yaşındaki vatandaş, manava gidiyorum diye evden çıkıp gitti. En son manavda alışveriş yaparken güvenlik kamerasına yansıyan yaşlı vatandaştan 18 gündür haber alınamıyor.

Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Aydıncık Köyüne İstanbul’dan Ramazan Bayramı tatiline bayramı geçirmek için gelen 76 yaşındaki Mehmet Gül, evinden manava gidiyorum diye İlyasbey Köyünde bulunan bir manava gitti. Manavdan alışveriş yaptıktan sonra ayrılan Mehmet Gül’den bir daha haber alınamadı. Ramazan Bayramı’nın Arefe gününden bir gün önce kaybolan Mehmet Gül’ü ailesi, arama çalışmalarını sürdürüyor.

EN SON MANAVDA ALIŞVERİŞ YAPARKEN GÖRÜNTÜLENDİ

23 Haziran günü Cide’ye bağlı İlyasbey Köyünde bir manavdan alışveriş yaparken iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Mehmet Gül, alışverişini yaptıktan sonra poşetleri eline alarak manavdan ayrılıyor. Bu saatten sonra bir daha haber alınamayan Mehmet Gül, yapılan kayıp ihbarı sonrası AFAD ve jandarma ekiplerince 3 gün boyunca arama kurtarma çalışmaları yapıldı.

Tüm yapılan aramalara rağmen Mehmet Gül’ün izine rastlanamadı. Arama çalışmalarının durdurulmasına rağmen Mehmet Gül’ün çocukları, kendi imkanlarıyla 18 gündür kayıp olan babalarını ormanlık alanda ve yollarda arama çalışmalarını sürdürüyorlar.

Babaları Mehmet Gül’ün 18 gündür kayıp olduğunun ve bulunamadığını söyleyen Ahmet Gül, “Yetkililerden yardımcı olmalarını istiyorum. Babamın biran önce bulunmasını talep ediyorum. Biz, mağduruz bizlere yardımcı olsunlar. Daha önce buralarda AFAD ile Jandarma ekipleri arama çalışması yaptı. Bir sonuca varamadılar. Babamın bir daha aranmasını talep ediyoruz. AFAD ve Jandarma ekipleri, Cide’de kaybolan babamı 2-3 gün boyunca aradı fakat bulamadı. Şuanda babamı arama çalışmaları durduruldu. Şuanda arama yok” dedi.

Babasının Arefe Gününden bir gün önce kaybolduğunu ifade eden Hayriye Gül ise, “Babam, Arefe Gününden bir gün önce kayboldu. Babamı 3 gün aradılar, ondan sonra arama çalışmaları durduruldu. Biz, babamızın tekrar aranmasını istiyoruz, biz babamızı istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bize yardım etsinler. En son babam, İlyasbey Köyünde görülmüş, bir daha da gören yok. Babamı ya birisi alıp götürdü bir yere attı ya da bir arabaya bindi gitti ya da hurdalık dediğimiz yerden aşağıya düştü. Biz, kendi imkanlarımızla bulamıyoruz. Kendi imkanlarımızla arama yapamıyoruz” diye konuştu.

Babasının yaklaşık 20 gündür kayıp olduğunu aktaran Mustafa Gül de, “Babamdan bir türlü haber alamıyoruz. Babamın ölüsünü veya dirisini istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz”

Cide Aydıncık Köyü eski Muhtarı Ali Ortaç ise, şöyle konuştu: “Mehmet Gül yaklaşık 18 gündür kayıp. Arama faaliyetlerinin az olduğunu düşünüyorum. Devlet yetkililerinden Mehmet Gül’ün tekrar aranmasını talep ediyoruz. Mehmet Gül’ün çocukları burada perişan haldeler. Devlet yetkilileri sesimi duysunlar. Mehmet Gül’ün ölüsünün veya dirisinin bir şekilde bulunmasını istiyoruz. Bu arazi biraz ormanlık ve dağlık bir bölge, köylü vatandaşı bunu arayıp tek başına böyle bulamaz”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...