20 dakika yetti, vurdu geçti

Düzenleyen:
20 dakika yetti, vurdu geçti

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da dün akşam fırtına ile birlikte gelen dolu ve sağanak yağış, âdetâ kâbusu yaşattı. Megakentte hayat felç oldu. Büyük maddi hasar meydana geldi.

Meteoroloji uyarmıştı. Ancak kimse bu kadarını beklemiyordu. Edirne’den başlayıp doğuya doğru hızla gelen fırtınayla karışık dolu ve sağanak yağış, akşam 17.45 sularında İstanbul’u vurdu. Hava karardı, göz gözü görmez oldu. Ceviz büyüklüğündeki dolu camları kırdı, araçlara büyük hasar verdi. Şimşek ve gökgürültüsü vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yaklaşık yirmi dakika süren şiddetli yağış, daha sonra yerini sakin bir havaya bıraktı.
Kentte etkili olan sağanak ve dolu ana arterler ve ara caddelerde sürücülere zor anlar yaşattı. D-100 karayolunun bazı noktalarında oluşan su birikintileri, sürücülerin araçlarıyla ilerlemesini zorlaştırdı. Trafikte görüş mesafesi düşerken, yollarda su birikmesi sonucu yoğunluk yaşandı. Bazı araçlar, yollara düşen parçalar sebebiyle hareket edemedi. Köprü altlarında doludan korunan araç sahipleri de kurtarma ekiplerinin ulaşımını olumsuz etkiledi. Dolu sebebiyle bazı araçların da camları kırıldı. Çatılardan kopan parçalar da araçlara zarar verdi. Yağışın ilk 5 dakikasında ekiplere 250 su baskını ihbarı yapılırken, yağış süresince 372 şimşek çaktı. Şiddetli yağış sebebiyle Şişli’de Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarı çöktü, 2 kişi yaralandı.
2 NOKTADA YANGIN ÇIKTI
Haydarpaşa limanındaki dev bir vinç, fırtına sebebiyle yakıt deposunun üstüne devrildi, önce patlama meydana geldi, ardından yangın çıktı. Kağıthane’de de üzerine yıldırım düşen bir mozaik fabrikasında yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı kaplarken yangını itfaiye söndürdü.  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yağışların çok etkili olduğunu, 20 dakikada fırtına ve dolu ile birlikte 30-40 kilogram arasında yağışın kaydedildiğini bildirdi. 

20 dakika yetti, vurdu geçti

20 dakika yetti, vurdu geçti

20 dakika yetti, vurdu geçti

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...