İstanbul'da dolunun sebebi 'Süper Hücre'

Düzenleyen:
İstanbul'da dolunun sebebi 'Süper Hücre'

YAŞAM Haberleri

Dün akşam saatlerinde yağan dolu ve yağmurun sebebi, yerin sıcak gökyüzünün ise soğuk olmasından meydana gelen "Süper Hücre" adlı doğa olayıydı.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun yağış ve 80 kilometre hızla esen fırtına 20 dakikada gibi kısa bir sürede şehirde hayatı durma noktasına getirdi.

FIRTINA FELAKETİ YAŞATTI
Fırtınayla birlikte küçük bir top büyüklüğünde yağan dolu ve yağış birleşince ağaçlar devrildi, binlerce araç zarar gördü, ev ve iş yerlerini su bastı, yangın çıktı ve onlarca kişi yaralandı.

İstanbul'da dolunun sebebi 'Süper Hücre'

ŞEHRİ KARA BULUTLAR KAPLADI
Meteorolojinin günlerdir beklediğini belirttiği yoğun yağış ve fırtına, dün Marmara bölgesinde etkili oldu. Şehirde gökyüzü ender rastlanan biçimde bulutlarla kaplandı. Havaalanı'nda uçuşlarda gecikmeler yaşandı, denizde vapurlar karaya oturdu ve feribotlar çarpıştı.

İstanbul'da dolunun sebebi 'Süper Hücre'

YİNE "SÜPER HÜCRE"
Uzmanlar dün yaşanan olayı, 18 Temmuz tarihinde yaşanan sağanak yağış olayı gibi "süper hücre" afeti olarak yorumladı. Meteorolojiye göre, yer ve gökyüzü arasındaki sıcaklık arasındaki büyük fark şiddetli fırtınaya sebep oldu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...