Osmaniye'de bir mahalle 3 ay süreyle karantinaya alındı

Düzenleyen:
Osmaniye'de bir mahalle 3 ay süreyle karantinaya alındı

YAŞAM Haberleri

Osmaniye İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Toprakkale ilçesine bağlı Büyük Tüysüz Mahallesi'nde şüpheli ölümü nedeniyle inceleme altına alınan köpekte kuduz tespit edildiği bildirildi. Mahalle 3 ay süreyle karantinaya alındı.

Köpeğin sahibi Hacı Ahmet Erdoğan, ölmeden 4 gün önce davranışlarında değişiklikler görülen köpeğin çevredeki 5 ördeği öldürdüğü ve evde beslenen bir keçiyi ısırdığını söyledi.Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan incelemede ise köpeğin kuduz olduğu tespit edilirken köpeğin ısırdığı keçi tecrit altına alındı. Köpeğin temas ettiği belirlenen 17 köpek, 2 ördek ve 1 kedinin de itlaf edildiği kaydedildi.Köpeğin sahibi ve beslenmesiyle ilgilenen bir kişi de Osmaniye Devlet Hastanesi Enfeksiyon Polikliniğine sevk edildi. Şahısların aşılanmasına gerek olmadığı belirlenirken olayla ilgili Büyük Tüysüz Mahallesi 3 ay süreyle karantinaya alınarak her türlü hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...