'Tavada balık kanser yaparsa Karadeniz'de kimse kalmaz'

Düzenleyen:
'Tavada balık kanser yaparsa Karadeniz'de kimse kalmaz'

YAŞAM Haberleri

50 yıllık Samsunlu balıkçı Halis Bıyıkoğlu, balığı unlayarak kızartmanın kanserojen etki yaptığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay’ı Samsun’a mısır unlu balık yemeye davet etti.

Balığın aynı yağda unlayarak bir kez pişirilmesinde hiçbir sakınca olmadığını belirten Bıyıkoğlu, balığın aynı yağda birçok kez pişirilmesinin sakıncalı olduğunu vurguladı. Yağın aroması kaçmadan balığın pişmesi gerektiğini söyleyen Bıyıkoğlu, “Çok kaynatırsan motor yağı gibi olur. Ankara’da, İstanbul’da büyük kazanlarda yaparlar. Yağ da kaynaya kaynaya simsiyah olur. Ama bizde balık aynı yağda bir kere pişirilir” dedi. Karadenizlilerin balığı unlayarak yediğini, ızgarada ise balığa yağ sürülmeden kendi yağıyla pişirildiğini belirten Bıyıkoğlu, “Bugüne kadar bu şekilde yapıyoruz. Hiçbir şikâyet de gelmedi. Tavada balık yiyenler kanser olsaydı Karadeniz’de kimse kalmazdı” diye konuştu. SAMSUN İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...