HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

6 yaşındaki minik, 3 bin 756 metrelik Demirkazık Dağı'na çıktı

Düzenleyen: /
6 yaşındaki minik, 3 bin 756 metrelik Demirkazık Dağı'na çıktı
Niğde, Dağ, Çocuk, Haber

YAŞAM Haberleri

Anaokulu öğrencisi Pelin İnce, dağcı anne ve babasıyla birlikte bir ilke imza attı. Demirkazık’a çıkan en küçük dağcı unvanını alan Pelin’in yeni hedefi Afrika kıtasının zirvesi olan Kilimanjaro Dağı'na tırmanmak.

O, anne ve babasının yolunda ilerleyen maceraperest bir çocuk... O büyüklerin bile tırmanmaya cesaret edemediği kayalıkları aşarak adını tarihe yazan bir anaokulu öğrencisi... Niğde’nin Çukurbağ köyünde yaşayan ve yıllardır tırmanış yapan Zeynep Tantekin İnce ve Recep İnce’nin anaokuluna giden çocukları Pelin, anne babasının izinden giderek dağcı olmaya karar verdi. Pelin, yerli ve yabancı dağcıların gözdesi olan Demirkazık Dağı'nda 3.756 metre yükseklikteki zirveye ulaştı. 

6 yaşındaki minik, 3 bin 756 metrelik Demirkazık Dağı'na çıktı

5 buçuk saatlik yürüme ve tırmanmayla Demirkazık zirvesine ayak basan Pelin, en büyük hayalinin Afrika kıtasının zirvesi olan Kilimanjaro Dağı’na (yüksekliği 5 bin 895 metre) tırmanmak olduğunu söyleyerek “Tırmanış kolaydı. Hiç korkmadım. Zirveye çıktığımda manzara güzeldi. Kuş gibi hissettim kendimi. Annemle babamla beraber tekrar tırmanış yapmak istiyorum. En büyük hayalim zebraların olduğu Kilimanjaro Dağı'na gitmek istiyorum” dedi. Kızıyla beraber tırmanışın çok keyifli geçtiğini dile getiren anne Zeynep duygularını şöyle aktardı: Anne olarak hiç tedirgin olmadım. 3 yaşından beri bizimle her yere geliyor. Biz daha çok kaya tırmanışı yapıyoruz. Çocuğumun dağları, sporu sevmesini istiyoruz. Bilinç olsun istiyoruz. Doğayı koruma, sevme, anlama bir dağın ruhunu anlamasını istiyoruz. Zirvede bulunan anı defterine ailesinin resmini çizen Pelin’in profesyonel dağcı babası Recep İnce, kızının hiç zorluk çekmediğini ve kendilerinin büyük heyecan yaşadığını belirtti. Baba İnce tırmanışı şu sözlerle anlattı: Baktık Pelin’e güzel yürüyor, hiçbir problem çıkarmıyor. Bazı yerlerde elinden tuttuk, bazı yerlerde iple tırmandı. Kendi başına sorun yaşamadan tırmanış yaptı. 2.900 metreden 3.756 metreye çıktık ve yaklaşık 5 buçuk saat sürdü. Pelin çok fazla bir şey anlamadı ama biz çok heyecanlıydık. Onun performansını görünce biz çok daha gururlandık. Çünkü 6 yaşında pek ne olduğunu anlamadı. 6 yaşında zirve defterine anısını çizdi büyüyünce ne yaptığını anlayacak. ‘Ben 6 yaşında zirveye tırmanmışım’ diyecek. Dağlardan inmeyen bir çift olduğumuz ve Pelin’i de bırakacak kimsemiz olmadığı için bizimle tırmanış yaptı. Çok teknik tırmanış olmadığı sürece Pelin’i yanımızda tırmandıracağız. ‘Çocuğu çektiniz mi? Kucağınızda mı götürdünüz’ gibi sorular geliyor. Çocuk kendisi yürüyor. Teknik olarak bazı güvenlik önlemlerini alıyoruz, ip kullanmamız gereken yerlerde ip kullanıyoruz, yolda yürür gibi tırmandı. Çok zorluk çıkarmadı bize, hiç korku yaşamadık. Zaten korkan bir çocuğu bir yere götüremezsiniz. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...