5’e alıp Taksim’de 10’a satıyorlar

Düzenleyen:
5’e alıp Taksim’de 10’a satıyorlar

YAŞAM Haberleri

Peş peşe gelen yağmur ve sel uyarılarının ardından hazırlıklarını yapan şemsiye satıcıları, yağmur başladıktan sonra bir anda ortaya çıkarak 5 TL'ye aldıkları şemsiyeleri 10 TL'ye satıyorlar.

İstanbul yoğun yağışa teslim… Bugün ise İstanbul’da en güzel parayı tahmin edileceği üzere şemsiye satanlar kazanacak. Yağmur damlası düşmeden hazırlıklarını yapan, en az Meteoroloji Genel Müdürlüğü kadar sıkı şekilde havayı takip eden şemsiye satıcıları Eminönü’den 5 TL’ye aldıkları şemsiyeleri biraz uzaktaki Taksim’de 10 TL’ye satıyor.

Günün en kârlı isimlerinden biri ise Şemsiyeci C. A. 20 yıldır Taksim’de ekmeğini taştan çıkaran C. A. yağmurlu havada günde 300 şemsiye sattığını söylüyor.

5’e alıp Taksim’de 10’a satıyorlar

GÜNDE 3.000 TL KAZANIYORLAR

En düşük memur maaşının 2.900 TL olduğu Türkiye’de yağmur yağınca C. A. bir günde 3.000 TL kazanıyor. Sözcü'den Derin Gökçe'nin haberine göre; yağmur yağınca su satmayı bıraktığını söyleyen seyyar satıcı, “Yağmur yağınca su satmayı bırakıyorum semsiye satıyorum. Ne yapayım, adam yağmurlu havada su içmez ama şemsiye alır bende para kazanmak için yapıyorum . 20 yıldan beri buradayım ben ama artık bu işi herkes yapıyor dilencisinden Surileyisine kadar adam baktı yağmur yağıyor hemen gidip Eminönü’nden satın alıyor 5 liraya getirip burada 10 TL’ye satıyor. Tarlabaşı’ndan gelip burada satış yapan çok. Burada herkes şemsiye satıyor günlük en az 300 adet satar hatta bazıları yetmiyor gidip tekrar alıyorlar” diyor.

Taksim’deki vatandaşlar yağmurdan kaçarken böyle görüntülendi.

5’e alıp Taksim’de 10’a satıyorlar

5’e alıp Taksim’de 10’a satıyorlar

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...