Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mersin'de araba fiyatına boğa! Tam 1,5 ton...

Düzenleyen:
Mersin'de araba fiyatına boğa! Tam 1,5 ton...

YAŞAM Haberleri

Mersin'in Erdemli ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Ümit Değer'in yetiştirdiği "Şampiyon" adlı 1,5 tonluk boğa, 35 bin liraya pazara sunuldu.

Ümit Değer (36), 2,5 yıl önce dünyaya gelen simental cinsi boğayı, günde 33 kilogram yemle besledi. Yonca ve yulaf verilen "Şampiyon" adlı hayvan, 1,5 tona ulaştı. Değer, kurbanlık boğayı 35 bin liradan satışa çıkardı.

Değer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu büyüklükte bir hayvanın bölgede zor bulunacağını ifade etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanı satışa çıkardıklarını anlatan Değer, şunları kaydetti:

"Şampiyon ile oyunlar oynuyoruz, birlikte gezintiye çıkıyoruz. Yani o bizim ailemizden biri gibi davranıyoruz. Ailemizin bütün bireyleri tarafından yakından ilgilenilen Şampiyon'umuzu kurbanlık olarak satmak bizleri üzmekte ancak her canlı gibi onun da bir ömrü var. Boğayı 35 bin lirayı getiren alır. Gelecek yıl hedefimiz 2 tonluk bir Şampiyon daha yetiştirmek olacak."

Hayvanı görmeye gelen ve pazarlık yapan bazı alıcılar ise büyüklüğü ve görünüşü karşısında boğaya hayran kaldıklarını söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...