HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kastamonu'da 137 kaçak göçmen yakalandı

Düzenleyen: /
Kastamonu'da 137 kaçak göçmen yakalandı
Kastamonu, Kaçak, Mülteci, Tosya, Haberler, Haber

YAŞAM Haberleri

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde jandarma ekiplerince durdurulan bir otobüste Pakistan ve Afgan uyruklu 137 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Tosya’da D-100 karayolunda bir otobüsün içerisinde mültecilerin olduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen Tosya İlçe Jandarma ekipleri takibe aldıkları 64 AN 471 plakalı otobüsü durdurdu. Otobüste yapılan aramada Afganistan ve Pakistan uyruklu Kaçak göçmenlerin bulunduğu 137 göçmen yakalandı. Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak göçmenleri alarak komutanlığın bahçesine götürdü. Kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan yaklaşık 137 kişilik Pakistan ve Afganistan uyruklu kaçak mülteciler, Tosya İlçe Jandarma güçleri tarafından spor Salonunda misafir edilecek.

Yakalanan mültecilerden bazıları Afganistan’daki savaştan kaçtıklarını ve Türkiye’ye çalışmak için kaçak yollarla geldiklerini söylediler. Göçmenlerin yaklaşık 3 gündür aç olduklarını ve su içerek yola devam ettikleri öğrenildi. Mültecileri taşıyan otobüs şoförleri ise, ifadeleri alınmak üzere Tosya Cumhuriyet Savcılığına götürüldü. Türkiye’ye yasadışı yollarla Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden giriş yaptıkları öğrenilen göçmenlerin, İstanbul’a gitmek için yola çıktıları ve kaçak yollarla Avrupa ülkelerine gitmek istedikleri belirtildi

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...