'Silleli Pala' yarım metrelik bıyığıyla ilgi odağı

Düzenleyen:
'Silleli Pala' yarım metrelik bıyığıyla ilgi odağı

YAŞAM Haberleri

Konya'da 50 santimetre uzunluğundaki bıyığından dolayı "Silleli Pala" lakabıyla bilinen Ali Osman Uygun, çaldığı enstrümanlar ve hayvan sevgisiyle de çevresinin neşe kaynağı durumunda.

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesi'nde doğup büyüyen 35 yaşındaki Ali Osman Uygun, çocukluğundan beri müziğe ve hayvanlara merak duyuyor.Geçimini mahalleye gelen yerli ve yabancı turistleri faytonuyla gezdirerek sağlayan Uygun, 50 santimetrelik bıyığından dolayı "Silleli Pala" lakabıyla biliniyor.Görenlerin şaşkınlığını gizleyemediği ve fotoğraf çektirdiği Silleli Pala, gördüğü ilgiden oldukça memnun.

'Silleli Pala' yarım metrelik bıyığıyla ilgi odağı

Bahçesinde muhabbet kuşu, kedi, köpek, güvercin besleyen, sebze yetiştiren, doğayla ve insanlarla barışık bir hayat süren Silleli Pala, pozitif enerjisiyle herkesin yüzünde tebessüm bırakıyor.Hiç ders almadan saz, ut, keman, kanun, bağlama, cümbüş, darbuka, davul, klarnet ve org gibi birçok enstrümanı ustalıkla çaldığını belirten Silleli Pala, alın teriyle kazandığı rızkının peşinde olduğunu ifade etti.

"Gönüllere girip insanları mutlu edebiliyorsak ne mutlu"

Mahalleye gelen turistlerin bıyığına ve atlarına ilgi duyduğunu aktaran Silleli Pala, ziyaretçilerin hem kendisi hem de atlarıyla fotoğraf çektirdiğini anlattı.

'Silleli Pala' yarım metrelik bıyığıyla ilgi odağı

Silleli Pala, şöyle konuştu:

"İnsanlar beni çok seviyor. Gençler, çocuklar bana 'emmi' de der. Her işlerine ve sıkıntılarına koşarım. Yanımdan ayrılmak istemezler. Özellikle ziyaretime gelip çayımı içen insanlar çok fazla. Ayağımı kırdığımda 5-6 gün hastanede yattım, o sürede bile birçok ziyaretçi geldi. Sonra kendim taburcu olmak istedim. İzmir'den, İstanbul'dan turlarla gelip beni arayan, 'Konya'ya gelince seninle de görüşmek istiyoruz' diyen çok oluyor. Gönüllere girip insanları mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize. 'Silleli Pala' diye internetten araştırdığınızda karşınıza çıkan tek imaj benim. Beni ve bıyıklarımı gören, bir daha geldiğinde nerede olduğumu soruyor."

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...