Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun: Munzur, huzur kenti oldu

Düzenleyen:
Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun: Munzur, huzur kenti oldu

YAŞAM Haberleri

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun, "Munzur, huzur kenti oldu. Gece saat 22.00'a kadar Munzur kıyısında oturduk, ayrılmak istemedik.Terör buraların baş belasıydı, yıkıp yakıyordu" dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun, "Munzur, huzur kenti oldu. Gece saat 22.00'a kadar Munzur kıyısında oturduk, ayrılmak istemedik.Terör buraların baş belasıydı, yıkıp yakıyordu" dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Tunceli'deki huzur ortamına değinerek, "Munzur huzur kenti oldu. Gece saat 22.00'a kadar Munzur kıyısında oturduk, ayrılmak istemedik.

Ama geçmişte insanlar saat 17.00'da dışarıda sokağa çıkamıyordu. Terör buraların baş belasıydı, yıkıp yakıyordu." dedi.

Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle Munzur Üniversitesi tarafından Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 4. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılışında konuşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, bakanlık olarak, kalkınmanın bölgelerden başlamasına önemsediklerini söyledi.

Coşkun, Tunceli'ye son 15 yılda ciddi yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, yatırımlara bakıldığında ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Tunceli'nin, coğrafi koşullar ve terör şartlarının da etkisiyle ülkenin en az gelişmiş illerinden biri olduğuna işaret eden Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelinen noktada bakın huzur var. Munzur, huzur kenti oldu. Gece saat 22.00'a kadar Munzur kıyısında oturduk, ayrılmak istemedik. Ama geçmişte insanlar saat 17.00'da dışarıda sokağa çıkamıyordu. Terör buraların baş belasıydı, yıkıp yakıyordu. Bu topraklara ait olmayan, bu toprakların çocuklarını sevmeyen bir terör belası vardı. Ama şükürler olsun devletimizin büyük bir mücadelesiyle bu durumu bugün burada halkımızın çok rahatlıkla sokağa çıkabileceği, köyüne mezrasına gidebileceği, tarlasını, bağını bahçesini gece gündüz ekebileceği bir düzeye getirdik."

Coşkun, terörle mücadelenin kararlı şekilde yürütüldüğünü ve buna paralel olarak yatırımlarında eş zamanlı olarak devam ettiğini bildirdi.

Tunceli'ye yatırımların ve desteklerin devam edeceğini anlatan Coşkun, Munzur Üniversitesinin yaptığı bu etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel de kente önemli yatırımlar yapıldığını, en önemli sorunlardan biri olan Pülümür yolunun 2018 yılında yapımına başlanacağını söyledi.

''TUNCELİ ENDEMİK BİTKİLERİYLE ANILSIN''

Terör olaylarına işaret ederek Tunceli'nin yanlış algısını değiştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Sonel, "Biz Tunceli'nin terörle değil endemik bitkileriyle, Pülümür balıyla, Ovacık ilçesinde yetişen organik ürünleriyle anılmasını istiyoruz. Misafirlerimiz bize, 'Biz Tunceli'yi böyle bilmiyorduk.' diyor. Tunceli, hakikaten güzel bir yer. Kentin insanları, coğrafyası güzel adeta İsviçre misali." dedi.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek de Munzur Üniversitesinin yeni kurulmuş olmasına rağmen son dönemde önemli atılımlar yaptığını belirtti.

Üniversitenin çok daha iyi bir noktaya ulaşacağına emin olduğunu ifade eden İpek, düzenledikleri konferansta uluslararası katılımcıların yanı sıra politikacılar, akademisyenler, uygulayıcılar gibi bütün kesimlerden katılımın olduğunu ve bir araya gelerek bölgesel kalkınma konularında istişare edilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Akademisyenlerin sunumlarıyla devam eden program iki gün sürecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...