Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanat camiası 'Merhamet Ortaklığı Projesi'nde bir araya gelecek

Düzenleyen:
Sanat camiası 'Merhamet Ortaklığı Projesi'nde bir araya gelecek

YAŞAM Haberleri

Fatma Polat, yeni single’ı Tütü’nün heyecanını yaşarken, bir yandan da ‘’Merhamet Ortaklığı Dayanışma Platformu’’adında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Merhamet Ortaklığı projesi Fatma Polat’ın kurduğu bir sivil yardımlaşma platformu ve Dünya Yaşlılar Haftası sebebiyle 01 Ekim günü Bakırköy Belediyesi Huzur ve Şefkat Evi ile iş birliği içerisinde ilk projesini hayata geçirdi. İlk olarak 01 Ekim’de yaşlılar ile bir araya gelerek bir yemek organisayonu gerçekleştiren Fatma Polat, bu ve benzeri projeleri için sanatçı arkadaşlarından da destek bekliyor. Fatma Polat, sanatçı arkadaşlarının desteği ile platform üzerinden kimi zaman fon aktaracak, kimi zaman onların kampanyalara katılımını sağlayarak sivil toplum ve sosyal sorumluluk bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Sanat camiası 'Merhamet Ortaklığı Projesi'nde bir araya gelecek
‘’Merhamet Ortaklığı Dayanışma Platformu’’ üzerinden sanat camiası ile STK’lar arasında bir köprü vazifesi üstleneceğinin altını çizen Fatma Polat, “İnsan olmak, merhametli insan olmak bunlar benim olmazsa olmazlarım. Ve ben aslında dünyada artık herkesin iyiliğin kazanmasını istediğini, savaşların, açlığın, zoraki göçlerin, sürgünlerin, eşitsizliklerin tümünün sona ermesi gerektiğini düşündüğüne inanıyorum. Ülkemizin her bir köşesi renkli ve farklı kültürleri yansıtıyor. Ben de çok kimlikli ve çok kültürlü bir aileden gelen biri olarak farklılıklarımızın esas değerli tarafımız olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz insanı her şeyin en iyisine layık. Kara bulutları bertaraf ederek bir olmalıyız, birbirimize yardım etmeliyiz ve en önemlisi merhameti elden bırakmamalıyız. Bana özellikle zaman zaman sanat camiasından şu soruyu soran arkadaşlarım oluyor; ‘Ne yapabiliriz? Kime ne faydamız dokunur?’diye… Dinleyicilerimle de zaman zaman bu tonda dertleşiyorum. İşte benim projemin ‘Merhamet Ortaklığı’nın misyonu bu olacak; ‘’Fayda sağlamak, çorbada benim de tuzum olsun diye şansı kendisinden daha az yaver gitmiş insanlara destek olmak isteyenleri ‘merhamet’ ortak paydasında buluşturacak bir proje. Bir nevi köprü vazifesi göreceğim’’ diye açıklamada bulundu. Polat, ‘’Merhamet Ortaklığı’’ platformunun önümüzdeki günlerde ses getiren yeni projelerle adından sıkça söz ettireceğini söyledi.
 Sanat camiası 'Merhamet Ortaklığı Projesi'nde bir araya gelecek
Toplumumuzdaki ‘’yaşlı’’ algısı değiştirilmeli
Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nurcan Alan ‘’ 01 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vasıtasıyla yapılan bu etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu ve buna benzer organizasyonlar sayesinde toplumumuzdaki ‘’yaşlı’’ algısını değiştirebiliriz. Yaşlı insan merhamete muhtaç, hayatta yapacağı bir şey kalmamış kabul ediliyor ve köşesine çekilip oturması bekleniyor. Hâlbuki yaşlılık hayatınızın son bulacağı günü oturup beklemek demek değil. İlk olarak bu yanlış ‘’yaşlılık’’ algısının değişmesine farkındalık oluşturmalıyız. Yaşlılarımızı sadece özel günlerde ziyaret ederek mutlu edemeyiz. Tam tersi onlarında her gün bizim gibi hayatın içinde olmaları için katkıda bulunmalıyız ‘’dedi.
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...