HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhuriyet Kulesi ile ilgili kararı halk verecek!

Düzenleyen: /
Cumhuriyet Kulesi ile ilgili kararı halk verecek!
Keçiören, Ankara, Mustafa Ak, Cumhuriyet Kulesi, Haber

YAŞAM Haberleri

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Cumhuriyet Kulesi'nin akıbeti için "Cumartesi günü yapılacak halk oylaması için 5 ayrı noktada sandık kuracağız. Vatandaşın fikri neyse onu gerçekleştireceğiz. Biz yıkmaya da yapmaya da varız. Halkımız ne derse onu gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yıllardır atıl halde bekleyen "Cumhuriyet Kulesi"nin yıkılıp yıkılmaması konusunda cumartesi günü sandığa giderek halkın görüşüne başvuracaklarını bildirdi.

Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atakule'nin mimarı tarafından, seyir terası, nikâh salonu, restoran ve dükkanların olacağı şekilde dizayn edilen Cumhuriyet Kulesi'nin uzun süredir atıl beklediğini anımsattı.

Kulenin akıbetine ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile yaptıkları görüşmede, kararı halkın vermesi gerektiği eğiliminin ortaya çıktığını dile getiren Ak, bu nedenle 25 Kasım Cumartesi günü halk oylaması yapacaklarını ve Keçiörenlilerin vatandaşlık numaralarıyla oylamaya katılacaklarını belirtti.

Ak, "Cumartesi günü yapılacak halk oylaması için 5 ayrı noktada sandık kuracağız. Sandıklar, Kalaba Meydanı, Gazino, Esertepe, Sancaktepe ve Aşağı Eğlence'de olacak." dedi.

Cumhuriyet Kulesi ile ilgili kararı halk verecek!

17 MİLYON HARCANDI

Keçiörenlileri kulenin yapımı ya da yıkılması durumunda neler olabileceği konusunda bilgilendirmeye başladıklarını ifade eden Ak, şu bilgileri verdi:

"Şu ana kadar 17 milyon harcandı. Yıkımıyla alakalı 2-4 milyon yıkım maliyeti var. Yapımla ilgili harcamamız gerekirse 20-25 milyon lira harcanması gerekiyor. Şu andaki seviyesi yüzde 40'larda henüz bitmiş değil. Yüzde 40'ın üzerinde bir harcama yapılması gerekiyor. Vatandaşlara bunları bildireceğiz buna göre oylarını verecekler. Yıkılsın diyorlarsa yıkacağız, yapılsın diyorlarsa yapacağız. Karar vatandaşların."

PATLATMA TEKNİĞİ KULLANILACAK

Ak, sandıktan kulenin yıkılması yönünde karar çıkması halinde yapılacak çalışmalar için de hazırlıklar yaptıklarını, hazırlanan raporlar doğrultusunda kuleyi patlatma yönetimiyle yıkmayı öngördüklerini söyledi.

"Eğer bu kule başlamamış olsaydı, ben yapmazdım." diyen Ak, şunları kaydetti:

ÇOKTAN YIKARDIK

"Ama şu anda bu hale gelmiş. Biz başından yıkma taraftarı olsaydık, şimdiye kadar çoktan yıkardık. Yapmanın bir yolunu bulabilir miyiz bununla uğraştık. Şimdiye kadar bu kadar zaman geçmesi de bundandı. Biz, eski Büyükşehir Belediye Başkanımızla aynı düşünceye gelemedik. Şimdiki başkanımız böyle bir seçenek sundu, bizde uygun gördük. Vatandaşın fikri neyse onu gerçekleştireceğiz. Biz yıkmaya da yapmaya da varız. Halkımız ne derse onu gerçekleştireceğiz. On bin civarında katılım olmasını bekliyoruz. Buradan çıkacak olan sonucuna göre Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber Sayın Cumhurbaşkanımıza gideceğiz."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...