Otopark hurdalığa dönüştü!

Düzenleyen:
Otopark hurdalığa dönüştü!

YAŞAM Haberleri

Motosiklet ve araç mezarlığına dönen otoparkın çalışanı Metin Dinçer “Sahipleri gelip aracını almıyor. Bunların çöp olmasındansa yetkililerden bir çözüm istiyoruz” dedi.

Bilecik-Bursa kara yolu ayrımında faaliyet gösteren şehrin tek yediemin otoparkında yüzde 70'i yeni, 500 araç, bini geçkin motosiklet yer alırken, otopark görevlileri şahısların araçlarını almaması veya yakalanan araçların hacizle satılmasından şikâyetçi. Kaan Yediemin Otoparkı çalışanı Metin Dinçer, otoparklarında yer kalmadığını ve son zamanlarda peynir ekmek gibi satılan motosikletlerin çoğunlukla bağlandığını belirtti. Dinçer "Şu anda otoparkımızda çok sayıda motor var. Fakat bunlar hiçbir şekilde sahipleri tarafından gelinip alınmıyor. Bunun nedeni de tescilsiz motorlarının satışının kolay olması. Sıfır araba alırken plaka takıp salınmıyor piyasaya, motorda ise bisiklet alır gibi tescilsiz plakasız trafiğe çıkıyor. Bu şekilde trafik polislerince yakalanan motosikletleri çekici yardımıyla buraya çekiyoruz. Sahibi de gelip almıyor çünkü trafiğe tescile gittiği zaman bin 700 TL cezası var. Bir de diğer sıkıntımız motosikletin yakalandığı yerde kurtarıcı vasıtasıyla gelmesi. Böyle olunca biz hiçbir ücret alamıyoruz. Bunların hepsi bize külfet. Aşağı yukarı burada 1 milyon TL değerinde motosiklet bulunuyor. Bunların çöp olmasındansa yetkililerden bir çözüm istiyoruz" diye konuştu.
Otoparklarında 500 aracın içinde fiyatı 180 bin TL'ye varan araç olduğunu da belirten Dinçer "Araçlar yıllardır burada beklediğinden hurda hâline dönüşüyor. Bu araç ne alıcıya ne satıcıya ne de bize yarıyor. Üzerinde haciz yakalama olduğundan satışını da yapamıyoruz. Ama bu araçların zamanında yakalatan birim tarafından satılsaydı bu araçlar değerinde olurdu. Hiç değilse borcundan düşülüp alacaklı da kendi parasını alabilirdi" dedi. Cem Kaan Toka - İbrahim Sünetçi İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...