Rusya'da Türk turiste taksici kazığı! İndi bindi 600 TL

Düzenleyen:
Rusya'da Türk turiste taksici kazığı! İndi bindi 600 TL

YAŞAM Haberleri

Rus taksici, GUM alışveriş merkezinden Smolenskaya Meydanı'na gitmek isteyen Türk turiste 10 bin ruble yani yaklaşık 650 liralık hesap çıkardı.

1990'lü yılların başında Rusya'da 'taksici dolandırıcılığı vakası' oldukça fazlaydı. Ancak o tarihten itibaren azalan bu düzenbazlık yeniden hortladı.

Life.Ru sitesinde yer alan habere göre, Rusya'ya giden Türk turist Haluk K., Kızıl Meydan'da bulunan ünlü alışveriş merkezi GUM'da yılbaşı alışverişi yaptıktan sonra taksiye bindi.

8 KİLOMETRELİK YOL İÇİN 650 LİRA İSTEDİ

Rus taksiciye Smolenskaya Meydanı'na gitmek istediğini söyleyen Türk, hiç beklemediği bir faturayla karşılaştı. Taksici Kızıl Meydan'dan alıp Smolenskaya'ya getirdiği Türk müşterisinden 10 bin ruble, yani yaklaşık 650 lira (ya da 170 dolar) istedi.

Taksici, 21 dakikada katettiği 8 kilometrelik yol için istediği rakam adeta dudak uçuklattı. Olay karşısında şaşkına dönen Türk, taksi fiyatlarını bilmediği için bir süre sonra parayı ödedi.

POLİSE BAŞVURDU

Arabadan indikten sonra dolandırıldığını fark eden Türk, polise başvurdu. Ancak bindiği taksinin plakasını hatırlamadığı için bir işlem uygulanamadı.

RUSYA'DA TAKSİ DOLANDIRICILIĞI

Yetkililer, taksimetre kullanan araçlarda bu tarz sahtekarlığın mümkün olmadığını belirtse de hala Rusya'da kaçak taksiler, turistleri tuzağa düşürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...