Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa'da FETÖ davasında ünlü 4 iş adamının tutuklanma talebine ret

Düzenleyen:
Bursa'da FETÖ davasında ünlü 4 iş adamının tutuklanma talebine ret

YAŞAM Haberleri

Bursa'da FETÖ/PDY davalarında itirafçı oldukları gerekçesiyle serbest bırakılan 4 iş adamı hakkında yeniden görülmeye başlanan davada tutuklama talebi reddedildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da bulunduğu 26’sı tutuklu 60 sanığın yargılamasına devam edildi. Yeni göreve gelen Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan işadamları Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Emin Akça’nın yeniden tutuklanması için mahkemeye imzalı yazı göndermişti.Duruşmanın bugünkü son oturumunda Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı mütaalasında, Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Emin Akça’nın tutuklanmasını talep ederken, tutuklu sanıklardan Selamettin Özgörüş ile Mahmut Kesici’nin ise serbest kalmasını istedi.
Savcı, aynı zamanda çok sayıda iş adamının mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılması ve dosyada eksik hususların giderilmesi için de dosyada adı geçen bir çok iş adamının yeniden tanık olarak dinlenmesini istedi. Öte yandan savcı, FETÖ'den tutuklu eski vali Şahabettin Harput'un eski bakanlar Faruk Çelik ve Bülent Arınç'ın mahkemede dinlenmesi talebini reddetti. 
Mahkeme itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan işadamları Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan ve Emin Akça’nın yeniden tutuklanması talebini reddetti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...