Karanlık geceyi minyatüre işledi

Karanlık geceyi minyatüre  işledi

YAŞAM Haberleri

Hain terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi, sinema, kitaplar ve müziklerin ardından geleneksel Türk sanatlarından minyatüre de konu oldu.

Tezhip ve minyatür sanatçısı Sezen Okur Altıner, o karanlık gecede yaşananları, Osmanlı padişahlarının savaşta galip gelmek ve kötülüklerden korunmak için giydiği “tılsımlı gömlek”in minyatürüne işledi. Sanatçı, darbe girişimini unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için bu yöntemi seçti. Altıner, çalışmasında fon rengi olarak
“şiddeti” temsil eden kırmızıyı kullandı.

Karanlık geceyi minyatüre  işledi
Bu rengin çevresine Türkiye’nin etrafını saran “kara bulutları” temsilen de siyah boya püskürtmeleri yaptı. Ortasına da Cumhurbaşkanlığı Forsu, onun etrafına kenetlenerek ülkeyi koruyan kadın-erkek, genç-yaşlı insanlar çizen Altıner şöyle dedi: Başka çalışmalarım da olacak. Bunlarla bir sergi oluşturup, farklı illerde sergilemeyi istiyoruz.

Karanlık geceyi minyatüre  işledi

,

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...