Meteoroloji'den hayati uyarı! 100 km'ye ulaşacak

Düzenleyen:
Meteoroloji'den hayati uyarı! 100 km'ye ulaşacak

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika uyarı ile tüm denizlerde çok şiddetli fırtına beklendiği ve fırtınanın 100 km hıza ulaşacağı bildirildi. Çatı uçmaları, zehirlenmelere karşı uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, tüm denizlerde fırtına  beklendiği belirtildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara'da Çarşamba  akşam saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8  kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına, gece saatlerinde yer yer 9 kuvvetinde  (90 kilometre/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

HAYATİ UYARI YAPILDI

Akşam saatlerinden itibaren ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olması beklenen ve yer yer 100 km hıza ulaşacak  fırtınanın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TÜM TÜRKİYE'DE ETKİLİ OLACAK

Kuzey Ege'de, rüzgarın Perşembe sabah saatlerinden itibaren batı ve  güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat)  fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. Fırtınanın, perşembe akşam saatlerinden  sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Güney Ege'de, Çarşamba akşam saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve  güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat)  fırtına, zamanla 9 kuvvetinde (90 kilometre/saat) kuvvetli fırtına şeklinde  esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini  kaybedeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz'de Perşembe sabah saatlerinden itibaren rüzgarın batı  ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına, yer yer  9 kuvvetinde (90 kilometre/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği ön görülüyor.  Fırtınanın, cuma sabah saatlerinde sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'de, Perşembe öğle saatlerinden itibaren rüzgarın batı  ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 kilometre/saat) kuvvetli  fırtına, yer yer 10 kuvvetinde (105 kilometre/saat) tam fırtına şeklinde esmesi  ön görülüyor. Fırtınanın, cuma sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği  tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz'de, perşembe günü rüzgarın batı ve güneybatı, zamanla  kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 kilometre/saat) kuvvetli fırtına,  yer yer 10 kuvvetinde (105 kilometre/saat) tam fırtına şeklinde esmesi  bekleniyor. Fırtınanın, cuma akşam saatlerinden etkisini itibaren kaybedeceği ön  görülüyor.

Doğu Akdeniz'de, Perşembe sabah saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve  güneybatı, zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90  kilometre/saat) kuvvetli fırtına, yer yer 10 kuvvetinde (105 kilometre/saat) tam  fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, cuma akşam saatlerinden itibaren  etkisi kaybedeceği tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...