HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cono'lar kucağında çocuklarıyla adliyeye sevk edildi

Düzenleyen:
Cono'lar kucağında çocuklarıyla adliyeye sevk edildi
Cono, Cono Aşireti, Haberler, Haber

YAŞAM Haberleri

Adana ve Mersin'de "Cono aşireti" olarak bilinen gruba yönelik gasp ve uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 29'u kadın 42 kişi bugün adliyeye sevk edilecek. Şüpheli kadınlardan bazıları kucaklarındaki bebek ve çocuklarıyla adliyeye götürüldü.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, son zamanlarda özellikle "aşk vaadiyle" dolandırıcılık olaylarının artması ve vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine asayiş şube müdürlüğüne bu olayların bitirilmesi ve zanlıların yakalanması için talimat verdi. Asayiş şube müdürlüğü talimat üzerine Adana'da "Cono aşireti" olarak bilinen aileler mercek altına aldı. Polis, savcılıktan alınan izinle aşiret mensubu bazı grupları teknik ve fiziki olarak takip etmeye başladı. Yapılan teknik takip sonucunda Adana, Ceyhan, Mersin ve Tarsus ilçelerinde 5 mahallede yaşayan Cono aşireti mensuplarının "Hırsızlık, yağma, gasp, aşk vaadiyle dolandırıcılık ve uyuşturucu satmak" suçlarına karıştıkları belirlendi. Polis 3 ay yapılan takip sonucunda 12 Aralık günü şafak vakti operasyon için düğmeye basıldı. 

Cono'lara ilk kez asayiş operasyon yaptı 
Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın bizzat yönettiği, özel harekât ve çevik kuvvetin de aralarında bulunduğu bin polisle ilk kez "Cono" olarak bilinen aileye asayiş ekipleri operasyon yaptı. Polislerin yanı sıra hassas burunlu narkotik köpekler evlere girerken, havadan helikopter ve drone destek verdi. Toplumsal Olaylara Müdahale araçları da operasyonda yer aldı. Polis, Mersin ve Adana'da 5 mahallede 39 adrese tek tek girdi. Operasyonda, "Cono" aşiretine mensup yaklaşık 31'i kadın 46 kişi yakalandı. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Evlerde yapılan aramalarda ise yastık altında, çelik kasalarda 150 bin lira para ve 50 bin lira değerinde altın ele geçirildi. 

2 çocuğun kemik yaşı tespiti istendi 
Sorgulanan 46 zanlıdan 1'i emniyetteki ifadesinin ardından serbest kalırken yaşları 1 ile 16 arasında değişen 1'i erkek 3 çocuk ise dün adliyeye sevk edildi. Çocuklardan 16 yaşındaki Ş.D. tutuklandı. Kimliklerinde 13 yaşında olan erkek C.G. ile 14 yaşındaki H.O. ev hapsi cezası aldı. Ancak mahkeme iki kişinin kemik yaşı tespiti yapılması talep etti. Bugün ise ifadesi tamamlanan 29'u kadın 42 zanlı adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen zanlılar kucağında bebekleriyle adliyeye götürüldü. Bazı babaların ise çocuklarının ellerinden tutarak polis arasında adliyeye götürüldüğü görüldü. Kadınlardan bazıları da basın mensuplarına hakaret ederek saldırmak istedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...