HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'de tarihi heykelin başparmağı çalındı

Düzenleyen: /
ABD'de tarihi heykelin başparmağı çalındı
Abd, Heykel, Haber

YAŞAM Haberleri

ABD'de bir kişi, Çin'e ait 2000 yıllık Terracotta savaşçısı heykellerinin yer aldığı sergide, heykellerden birinin başparmağını çaldı.

ABD'de akıl almaz bir hırsızlık olayı gerçekleşti. Çin'e ait tarihi Terracotta askerlerinin sergilendiği bir müzede bir kişi selfie çekme bahanesiyle 2 bin yıllık heykelin başparmağını çaldı.

HIRSIZ YAKALANDI
Philadelphia'da sergilenen 10 Terracotta heykelinden biri olan tarihi askerin başparmağının çalınma anları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. O anları inceleyen güvenlik güçleri harekete geçerek hırsızı yakaladı.

FBI'ın takibi sonucunda yakalanan hırsızın 24 yaşındaki bir ABD'li olduğu belirtildi. Çinli yetkililer hırsızlığı gerçekleştiren kişinin sert bir şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

ÇİN'DEN TEPKİ
Çin medyası, Çin'in olaya büyük tepki gösterdiğini ve hırsızlığı yapan kişinin sert bir şekilde cezalandırılmasını talep ettiğini duyurdu.

Heykellerin sergi için yurtdışına çıkmasından sorumlu Şaanhi Kültürel Miras Tanıtımı Merkezi Müdürü Wu Haiyun, Franklin Enstitüsü'nü dikkatsiz davranmakla suçlayarak kınadı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...