Doktorlarına ördüğü liflerle teşekkür etti

Düzenleyen:
Doktorlarına ördüğü liflerle teşekkür etti

YAŞAM Haberleri

Antalya’da, kardeşinin verdiği böbrekle hayata tutunan Fatma Alıtkan hasta yatağında ördüğü rengârenk lifleri doktorlarına ve hemşirelerine hediye etti.

Antalya’da, eşi Seyit Ali Alıtkan'ın (43) 2013 yılında verdiği böbrekle hayata tutunan; ancak 3 yıl sonra vücudu organı reddettiği için diyalize tekrar girmeye başlayan Fatma Alıtkan'a (36) yeni hayat, bu defa kardeşinden geldi. Kardeşi Hüseyin Tahtacı'nın (33) verdiği böbrekle hayata tutunan Fatma Alıtkan, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen organ naklinin ardından sağlığına kavuştu. Mutluluğu gözlerinden okunan Alıtkan, hasta yatağında ördüğü renkli lifleri ise doktorlarına ve hemşirelerine “Beni hatırlarsınız" diyerek, hediye etti. Hastasının bu jesti karşısında duygulanan doktoru ise hediye edilen lifi çok beğendiğini ve kendisini hep hatırlayacağını söyledi.

Doktorlarına ördüğü liflerle teşekkür etti

Fatma Alıtkan, 2007 yılından bu yana kronik böbrek yetmezliği hastası olduğunu belirterek “Yedi yıl periton diyalize girdim. 2013 yılında eşimden böbrek aldım; ama böbrek bozulunca son 3 yıldır hemodiyalize giriyordum. Hemodiyaliz çok ağırdı" dedi. Kardeşine dua ettiğini dile getiren Alıtkan “Allah, bin kere razı olsun. Kardeşim, böbreğini verdi. Hakkını ödeyemem. Canından can verdi bana" diye konuştu. Su içebilmenin, içtiğini çıkarabilmenin büyük nimet olduğunu kaydeden Alıtkan, şöyle devam etti: Bazen insanlar, sık idrara gitmekten şikâyet ediyor, etmesinler. Kıymetini bilsinler. İnşallah, ömrümün sonuna kadar kardeşimin böbreğiyle yaşarım. Bir daha o sıkıntıları çekmem." 

Doktorlarına ördüğü liflerle teşekkür etti

Ekibiyle birlikte ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Tuğrul Çakır, hastanın laboratuvar değerlerinin, artık tamamen normale döndüğünü söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...