HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

300 koyun için başvurular başladı

Düzenleyen:
300 koyun için başvurular başladı
300 Koyun Basvuru, 300 Koyun Basvuru Ne Zaman, Tigem, 300 Koyun Projesi, 300 Koyun Sartlari Neler, , Haber

YAŞAM Haberleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz aylarda açıkladığı 300 koyun projesiyle ilgili ön başvurular başladı. Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği, üyelerine 1 hafta ücretsiz hizmet verecek.

'300 koyun' için başvurular TİGEM'e mail yoluyla yapılacak. Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği ise internet kullanmayı bilmeyen üyelerine birlikte pazartesi gününden itibaren 1 hafta boyunca ücretsiz olarak ön başvuru yapmaları için yardımcı olacak. 300 koyun için başvuru, 1 hafta boyunca gece saat 12'ye kadar üyelerine hizmet verecek birlik, mail adresi olmayanlara mail adresi açıp, onları nasıl başvuru yapmaları konusunda bilgilendirecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

300 KOYUN İÇİN BAŞVURU TİGEM'E YAPILIYOR

300 koyun projesiyle ilgili başvurular 21 Şubat itibariyle başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Yıldırım Oran, "Bize çok sayıda müracaat oldu. Üyelerimizin bazıları, mail adresleri olmadığı veya sisteme girmeyi bilmedikleri bir için zorlanıyor. Allah izin verirse birlik olarak pazartesi gününden itibaren 1 hafta boyunca gece saat 24:00'e kadar üyelerimize birliğimizde hizmet vereceğiz. Verdiğimiz bu hizmet ücretsiz olacak. Bu hizmet bir hafta kadar sürecek. Bu duyuruyu buradan yapmak istiyoruz. 300 koyunla ilgili başvurular direk TİGEM'e yapılıyor. Bu başvurular elektronik ortamda yapılıyor. Üyelerimizden bilgisayar ve mail kullanmayı bilmeyenlere buradan hizmet vereceğiz. 300 koyun projesiyle ilgili başvurular 21 Şubat itibariyle başladı. Üyelerimizin ön başvuruyu yapmak için sadece nüfus kağıdı ve mail adresi olması kâfi. Mail adresi olmayan şahıslara biz burada mail adresi açacağız. Bu projeye ön başvuruda herhangi bir şart aranmıyor" dedi.

300 KOYUN PROJESİ NELERİ İÇERİYOR

Projeye göre üretim sürecinde yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek. Sözleşme imzalanacak yetiştiricilere kendi işletmelerinde TİGEM tarafından eğitim imkanı sağlanacak. Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak, masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek. Üretilecek tüy ve süt yetiştiricinin olacak. Üreticilerin bu hayvanlar için yaptıracağı TARSİM siigortası da ücretsiz olacak ve bakanlık tarafından desteklenecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...