Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

55 ülke tek yürekti

55 ülke tek yürekti

YAŞAM Haberleri

Yüreğim atmaya başladı haberi duyduğumda... Geçmişte Gazze’ye yola çıkan konvoyda olamamak, Mavi Marmara gemisini kaçırmış olmak derken, kalbimin birlikte attığı insanlarla yol gitmek için heyecanla beklerken duydum haberi...

Burcu Çetinkaya

Oysa önceden verilmiş sözler, atılmış imzalar vardı... En azından uğurlamalıyım, bir şekilde gitmeliyim derken Allah’a şükür kendimi gün ağarırken İstanbul’a ulaşmış buldum. Yenikapı’daki heyecan o kadar büyüktü ki yağan sağanak yağmur sanki kimseyi ıslatamıyordu. Suriye’de işkence gören, özgürlüğü elinden alınmış kadınların sesi olmak için bir araya gelmişti herkes. Ama ilk defa bir araya gelmiyorlardı. Yüreği insanlık için atan dünyanın 55 ülkesinden gelen bu insanların dünyanın neresinde bir insanlık ayıbı varsa onun için kalbi atıyor, mücadele ediyorlar, ayrım yapmadan insanlık için el ele veriyorlardı zaten. Bu defa Suriye’nin tutsak kadınları için buluştular. Sınıra kadar konvoya dâhil olamasam da en azından seslerini bir kere daha duyurabilmeye faydam dokunsun istedim bu satırlardan. Yağmurda özellikle uzaklardan buraya gelen misafirlerimizi yakalamaya çalıştım. Dünyanın bakış açısı olsun istedim satırlarım…

GÜNEY AFRİKALI İŞ İNSANI HAWA BIBI KHAN: HER ZAMAN ÜMİDİM VAR
Neden buradasınız?
Global bir köy olarak içinde yaşadığımız zaman ve karşılaştığımız zorluklara karşı birbirimizi bulmak, çaba göstermek çok önemli. Her zaman mükemmel olmayabilirler ama önemli olan el ele verip bir şeyler yapmaya çalışmak.

Çok uzun sürdü savaş... Ümidiniz kaldı mı?
Hep ümidim var, çünkü ben sevgiyle yaşıyorum.

55 ülke tek yürekti

KUVEYTLİ HAYA AL SHATTİ: FARKINDALIĞI ARTIRACAĞIZ
Nasıl hissediyorsunuz?

Çok heyecanlıyım. İlk defa uluslararası kadınlar bir araya geldik ve Suriyeli kadınlar için bu çapta bir organizasyon yapabiliyoruz. Dünyanın her yerindeki kadınların farkındalığını artıracak inşallah. Çünkü hapisteki kadınlar tacize uğruyorlar, işkence görüyorlar. Sonraki hayatlarını devam ettirme şansları azalıyor.

55 ülke tek yürekti

AISHA AL-QASSAR, KUVEYT: SESİMİZİ DUYURACAĞIZ
Konvoya katılma amacınız nedir?

Uluslararası hukuk mezunu birisi olarak kadınların gördüğü muamele, hem insan haklarına, hem de uluslararası hukuka aykırı. Konvoy vesilesiyle bütün hükûmetlerin bu krizle ilgili farkındalığa varmasını diliyorum. Mevcut durumu değiştiremesek bile buradaki kadınlar olarak en azından sesimizi duyurmak istiyoruz.

55 ülke tek yürekti

CARMELA GIGLIO, İTALYA: BİR ARAYA GELMEK MUHTEŞEM...
Neden geldiniz?

İtalyan Rai Medya şirketinde uluslararası muhabirim. Bence muhteşem bir buluşma. Dünyanın her yerinden, farklı kültürlerden, dinlerden kadınları burada görüyorum. Böyle bir zamanda ve dünyada kadınların bir araya gelebilmesi muhteşem.

55 ülke tek yürekti

SHAMSHAD SAYED, G.AFRİKA: KADINLARI KURTARACAĞIZ
Vicdan Konvoyu neden önemli sizce?

Güney Afrika Millî Müslüman Kadınlar Forumu’ndan geliyorum. (South Afrika National Muslim Women’s Forum) Farkındalık oluşturmak istiyoruz, uluslararası camianın dikkatini sınırın ötesindeki kız kardeşlerimizin başına gelenlere çekmek istiyoruz. Güney Afrika’da yürüyüşü başlatan kadınlardı, sonra erkekler de katıldı ve Nelson Mandela’yı hapishaneden, başkanlığa taşıdık. İnşallah kadınlar ve çocukları kurtaracak, Suriye’yi kurtaracak bir çıkış yolu bulunmasına vesile oluruz.

55 ülke tek yürekti

İSKOÇYALI YVONNE RIDLEY: ESAD'IN ZİNDANLARINDA 6 BİN KADIN VAR
Yvonne Ridley, Afganistan’da Taliban’ın kaçırdığı ve daha sonra kurtulan ünlü yazar. En son kitabı “İşkence işe yarıyor mu?” da işkencenin anlamsızlığını incelemiştir. 15 sene önce Müslüman olmasıyla da İslam coğrafyasında sevilen yazar 2008’de Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan ilk geminin de yolcularındandı.
Neden buradasınız?
Buradayım çünkü Esad’ın elinde, hapishanelerinde 6 binden fazla kadın ve 400’den fazla çocuk var. Birleşmiş Milletler hiçbir şey yapmadı. Çoğu erkek olan dünya liderleri hiçbir şey yapmıyor. Suriye’deki kız kardeşlerimizin sesi olmaya geldik…

55 ülke tek yürekti

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...