Down sendromlu genç kızdan örnek davranış

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Down sendromlu genç kızdan örnek davranış

YAŞAM Haberleri  / AA

Meslek edindirme kurslarına katıldıktan sonra iş hayatına atılan Down Sendromlu Betim Erçayan, hem kazandığı parayla kendi ayakları üzerinde durabilmenin hem de üniversite öğrencilerine burs verebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Mühendis bir anne ve babanın tek çocuğu Betim Erçayan’ın (26) hayatı, Down Sendromu Derneğinin Sabancı Vakfı tarafından sağlanan hibe programıyla değişti. Down sendromlu gençlere yönelik düzenlenen meslek edindirme kursuna katılan Erçayan, aldığı eğitimler sonrasında bir bebek mağazasında satış elemanı olarak çalışmaya başladı. İş hayatına atılmasıyla öz güveni daha çok yerine gelen Erçayan, kazandığı parayla kuzenine ve tıp öğrencisi bir arkadaşına eğitim bursu veriyor. Para kazanmanın çok güzel olduğunu dile getiren Erçayan, “İşe kendim gidiyorum, her şeyi tek başıma yapabiliyorum. Aldığım parayı da sadece eğitime harcıyorum.” dedi.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...