Savcı bugün açıkladı, ömür boyu müebbet aldı

Düzenleyen:
Savcı bugün açıkladı, ömür boyu müebbet aldı

YAŞAM Haberleri

Onu hatırladınız mı? Savcı kararını bugün açıkladı, ömür boyu müebbet aldı...

Onu hatırladınız mı? Savcı kararını bugün açıkladı, ömür boyu müebbet aldı...

Arkadaşlarıyla birlikte yaşayan Esen Yaman, apartman girişinde, Serkan Güzelkabaağaç tarafından tabancayla vurularak, öldürüldü.

Olay sonrası kaçan Güzelkabaağaç, yakalanıp, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Serkan Güzelkabaağaç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturmada, Güzelkabaağaç'ın, 'yaralama' suçundan girdiği Foça Yarı Açık Cezaevi'nden izinli çıktıktan sonra dönmediği ve firari olduğu belirlendi.

Güzelkabaağaç'ın, ayrıca öldürdüğü Esen Yaman'ın eski eşi Şevket Bayrak ile cezaevinden arkadaş olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan Güzelkabaağaç hakkında 'tasarlayarak öldürme', Esen Yaman'ın eski eşi Bayrak hakkında ise 'tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme' suçundan dava açıldı. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Serkan Güzelkabaağaç ve Şevket Bayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Pınar Melli ve tarafların avukatları katıldı. Duruşma savcısı, verdiği mütalaada, Yaman'ı öldüren Güzelkabaağaç ile kendisini azmettirdiği öne sürülen Bayrak'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını isteyip, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mütalaadan sonra söz alan sanık Güzelkabaağaç, "Olayı ben gerçekleştirdim. Pişmanlık duyuyorum. Bir anlık sinir ve öfkeyle gerçekleşti. Olayda başkasının suçu yoktur" dedi. Sanıkların avukatları da esasa yönelik mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...