Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şampuanınıza 3 yemek kaşığı tuz dökün ve...

Şampuanınıza 3 yemek kaşığı tuz dökün ve...

YAŞAM Haberleri

Tuz yemeklerin içinde yer almadığı zaman tadı kötü olur. Her gün tükettiğimiz bu mineralin sağlığımıza ne kadar yararlı olduğunu biliriz. Peki şampuanımıza döktüğümüzde bakın ne işe yarar.

İŞTE EPSOM TUZUNUN 7 KULLANIM ALANI

SAÇ BAKIMI: Saçınız hızlı mı yağlanıyor? 2-3 yemek kaşığı tuzu şampuanınıza ekleyin ve sonucu kendi gözlerinizle görün.

CİLT BAKIMI: Hindistancevizi yağı ve tuz ile kendi cilt kreminizi yapabilirsiniz. Malzemeleri karıştırın ve cildinize daire şeklinde uygulayın. Bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Cildiniz kurumayacak ve ölü hücreler giderilecektir.

AYAK BAKIMI: Eğer gün boyunca ayakta durmanızı gerektirecek bir işte çalışıyorsanız epsom tuzu size yardım edecektir. Epsom tuzu, zeytinyağı ve sıvı el sabununu bir leğende suyla karıştırıp ayağınızı ovun. Bunu haftada iki kez yaparsanız ayağınız sağlığına kavuşacaktır.

ACIYI GEÇİRİR: Vücudunuzun ağrıyan bölgelerine epsom tuzu iyi gelir. Epsom tuzu ayrıca morarıklıkları da hızla geçirir.

SİNDİRİMİ HIZLANDIRIR: Sindirim sisteminiz düzgün çalışmazsa bir takım sorunlar ortaya çıkar. Epsom tuzunda yer alan magnezyum sülfat sindirim sisteminizin düzgün işlemesine yardımcı olur.

BAŞ AĞRISINI GEÇİRİR: Başınız ağrıyorsa, ağrıyan bölgeye epsom tuzu uygulayın. Tuzlu su kaslarınızı rahatlatacak ve size rahatlama hissi vererek stresinizi azaltacaktır.

İLK YARDIM: Eğer vücudunuz bir bölgesine kıymık saplandıysa ve çıkaramıyorsanız, iki yemek kaşığı epsom tuzunu ılık suyla karıştırın ve bölgeye sürün. Eğer parmağınıza saplandıysa, karışımda parmağınızı bekletin. Kıymık kısa bir süre içinde kendiliğinden çıkacaktır.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...