Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sıfır atık kadına bağlı

Sıfır atık kadına bağlı

YAŞAM Haberleri

Dünya nüfusu hızla artıyor, her yer kirleniyor. Dahası sularımız kirleniyor, tükeniyor. Bunun önünü geçmek ise bize bağlı. Tek yol ise çevreyi korumak.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından ‘sıfır atık’ kampanyası başlatıldı. Yani, değeri milyarlarca doları bulan ambalaj atıklarını, normal evsel çöplerden ayrı biriktirmek, bu sayede onların ekonomiye kazandırılması, çevrenin de korunması amaç. Yapılacak şey çok kolay. Plastik, cam, kâğıt gibi atıkları diğer çöplerden ayrı tutup dönüşüm kutularına atacağız. Kullanılmış yağları da lavabodan dökmeyip biriktireceğiz ve aynı yolla belediyeye ileteceğiz. Çünkü 1 litre atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor. Su asla sonsuz değil. Toprak da öyle. Toprağı ve suyu korumak da her birimizin görevi. En büyük görev de çocuk yetiştirerek dünyayı şekillendiren kadınlara düşüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...