Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vatandaşların cünüp gezdiği köyde çare bulundu!

Düzenleyen:
Vatandaşların cünüp gezdiği köyde çare bulundu!

YAŞAM Haberleri

Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Yelatan Köyü’nde yıllardır yaşanan su sıkıntısına çare bulundu. ''Vatandaşlarımız çoğu zaman cünüp geziyor'' diye tepki gösteren köy muhtarı İrfan Aslan, su problemlerine çare bulunduğunu belirterek 'Allah devletimize zeval vermesin' dedi.

Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı 600 haneli Yelatan Köylüleri sakinleri yıllardır yaşanan su sorunlarının bir an öne çözüme kavuşturulmasını istiyordu.

MUHTARIN İSYANI: KÖYLÜLER CÜNÜP GEZİYOR

Yelatan Köyü Muhtarı İrfan Aslan; "Suyumuz az geliyor yetersiz geliyor. Evlerimiz engebeli olduğunda aşağıdaki evlere su varıyor yukarıdaki evlere varmıyor. Bunun için durmadan su kesintisi uygulamak zorunda kalıyoruz. Gurbetçi ve yaylacı vatandaşlarımız yoğun olduğu zaman köyde her zaman istedikleri zaman su alamıyorlar. Lavabo ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Su ihtiyaçlarının hiçbirini gideremiyorlar. Vatandaşlarımız çoğu zaman cünüp geziyorlar. Günlerce su çıkmıyor. Herkes işçi burada. Gariban bir köy. Ben oğluma iş istemiyorum. Köylüme de fabrika istemiyorum . Köylüme içme suyu istiyorum. Cünüp gezdirmenin de zülali var insanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu sorun çok basit çözülecek bir sorun’’ şeklinde konuşmuştu.

KÖY SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Köy sakini; ‘’Abdest almakta güçlük çekiyoruz. Adamın atı yok arabası yok su getirecek durumu yok yaşlı ne yapacak bu adam abdest alamıyor haliyle", diğer bir köy sakini de; "Su yüzünden konu komşuyla da kötü oluyoruz. Bana gelse ona gelmez ona gelse bana gelmez" diye tepki göstermişti.

YILLAR SONRA ÇARE BULUNDU

Köy Muhtarı İrfan Aslan, yıllar sonra su sorunlarının çözüldüğünü belirtirken, artık köyde herkesin rahatlıkla abdest alabildiğini açıkladı. Konuyla ilgilenen devlet büyüklerine teşekkür eden Aslan, 'Allah onlardan razı olsun' dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...