Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kütahya'da gıda zehirlenmesi şüphesi! 167 öğrenci ve 3 öğretmen...

Düzenleyen:
Kütahya'da gıda zehirlenmesi şüphesi! 167 öğrenci ve 3 öğretmen...

YAŞAM Haberleri

Kütahya'nın Simav ilçesinde bir lisenin müdürü, 3 öğretmen ve 167 öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.

Beyceköy'deki Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinin pansiyonunda kalan  bazı öğrencilerin karın ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine okul yönetimi, sağlık  ekiplerinden yardım istedi.Rahatsızlanan okul müdürü, 3 öğretmen ve 167 öğrenci, 112 Acil Servis  ekiplerince Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesine kaldırıldı.Öğrencilerin okulda öğle yemeğinde çıkan patlıcan musakka, pilav, ezo  gelin çorbası ve höşmerim tatlısı yedikten sonra rahatsızlandıkları öğrenildi.

Hastaneye gelen Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, İlçe Jandarma  Komutanı Binbaşı Sayit Bayramoğlu ile öğrencileri ziyaret ederek sağlık durumları  hakkında bilgi aldı.Hastane Başhekimi Dr. Sertaş Erarslan, yaptığı açıklamada, hastanede  tedavi altına alınan öğretmen ve öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu  söyledi.Hastane personelince gerekli müdahalelerin yapıldığını belirten  Erarslan, şöyle dedi:

"İlçemiz okulunda bir grup öğrenci bulantı, kusma şikayetiyle  hastanemiz acil servisine başvurdu. Sorguladığımızda öğlen okulda verilen yemeğe  bağlı şikayetlerinin olduğunu ortaya çıkardık. Daha sonra gruplar halinde yurtta  kalan öğrenciler gelmeye başladı. Biz acil serviste ilk müdahalelerini yaptık.  Daha sonra hastanemizdeki servislere dağıtımını yaptık. Genel durumlarında kötü  bir durum yok. Henüz söylemek için erken ama hayatı tehlike yok diyebiliriz." Öte yandan, zehirlenmeye sebep olduğu şüphelenilen yemekten 300  öğrencinin yediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...