HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Süper çocuklar

Düzenleyen: /
Süper çocuklar
23 Nisan, Haber

YAŞAM Haberleri

Yurdun dört bir yanındaki çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanı sararken “Türkiye’nin süper çocukları” spor, sanat ve bilimdeki başarılarıyla adından söz ettiriyor. M. Kemal Atatürk’ün “bayram” hediye ettiği çocuklar ülkelerinin geleceği için çıktıkları yolda bugün birçok alanda kazandıkları kupa, madalya ve başarılı çalışmalarıyla Türkiye’nin gururu oluyor.

Buzların Efe’si: İzmirli 13 yaşındaki Efe Cetiz, buz pateninde uluslararası şampiyonlukları bulunan başarılı bir sporcu. Her günü pistte antrenman yapan Cetiz, azmi ve bu branştaki yeteneğiyle dikkati çekiyor. ‘Dünya Basic Novice A Boys’ kategorisinde aldığı 23.03’lük teknik puanla minik erkeklerde adını dünya rekorları listesine yazdıran sporcu “Buzların Efesi” olarak anılıyor. Hayallerinden bahseden Efe şunları söylüyor: Buz pateni bana kendimi iyi hissettiriyor. Aldığım madalyalar sebebiyle bana altın çocuk da diyorlar. Yaşım küçük olduğu için henüz bütün şampiyonalara katılamıyorum ama büyüyünce önce gençlik olimpiyatlarına sonra da olimpiyatlara gitmek istiyorum. Türkiye’yi temsil etmek çok önemli. Ülkemin bayrağını dalgalandırmaya ve hep birinci olmaya çalışacağım.

efe cetiz ile ilgili görsel sonucu

Hedefi keman virtüözü olmak: Mersin’de Isabelle Özdemir’in öğrencisi olarak konservatuvar eğitimi alan 12 yaşındaki İdil Olğar henüz 6 yaşında başladığı kemana, büyük bir aşkla sarılmaya devam ediyor. Olğar, Çekya’nın Prag şehrinde düzenlenen “PhDr Josef Micka Uluslararası Keman Yarışmasında” da ikinci oldu. İdil “Türkiye’yi temsil eden ünlü bir keman virtüözü olmak istiyorum” dedi.

idil olğar ile ilgili görsel sonucu

Filmden etkilendi madalyaları kaptı: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Emin Battal da izlediği bir aksiyon filminden etkilenerek, 3 yıl önce annesinin izniyle kick boks kursuna kayıt yaptırdı. Hayranı olduğu ABD’li efsane boksör Muhammed Ali ve ABD’li eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson’ın maçlarının görüntülerini izleyen Battal, kimi zaman spor salonunda kimi zaman da evde yaptığı antrenmanlarla kendini geliştirdi. Battal, ilk başarısını 2016’da Çorum’da düzenlenen Okullar Kick Boks Türkiye Birinciliği için Diyarbakır’da gerçekleştirilen elemelerde küçüklerde il birincisi seçilmesiyle elde etti. Çorum’da düzenlenen şampiyonada Türkiye 3’üncüsü olan Battal, 2017’de Antalya’da düzenlenen 2. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda birincil oldu.

Süper çocuklar

İsviçreli ama millî: Annesi Türk, babası İsviçreli Kai Notteboom da 3 yaşında başladığı golfte Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor. Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan Notteboom “Bütün antrenmanlarımı burada yapıyorum. Gelecekte turnuvalarda Türkiye’yi temsil etmeyi amaçlıyorum” diye konuştu.

Kai Notteboom ile ilgili görsel sonucu

Dâhi piyanist: İzmirli bir başka altın çocuk Kaan Turan da “absolut” yani mükemmel kulak adı verilen kabiliyeti sayesinde her sesin notasını çıkarabildiği için “dâhi piyanist” olarak anılıyor. Son katıldığı İtalya’daki Uluslararası Tadini Müzik Yarışması’nda elde ettiği derecenin ardından popülaritesi artan Turan, 6 yaşında tanıştığı piyano ile en çok Sergey Rahmaninov ve Frederic Chopin’in eserlerini çalıyor. Müziği ve alkışı çok sevdiğini anlatan Kaan, duygularını şöyle dile getiriyor: Türkiye’yi her zaman temsil etmek istiyorum.

Kaan Turan ile ilgili görsel sonucu

Gitarın genç yıldızı: 14 yaşındaki gitarist Aylin Çelik, genç yaşına önemli başarıları sığdırmaya devam ediyor. Genç kız, yurt genelindeki konserlerde solist olarak sahne alarak bu alandaki tecrübesini de geliştiriyor. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın tam zamanlı öğrencisi olan Çelik, Romanya'da düzenlenen 21. Uluslararası Eduard Pamfil Klasik Gitar Yarışması'nda birinci oldu.

aylin çelik gitar ile ilgili görsel sonucu

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...