HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ver elektriği!..

Düzenleyen: /
Ver elektriği!..
Elektrik, Haber

YAŞAM Haberleri

Kâşif gençler iş başında... Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, kısıtlı imkânlarına rağmen yaklaşık iki yıllık bir çalışmayla tamamını kendilerinin yaptığı elektrikle çalışan motor üretti.

Öğrenciler, bu motoru hurda bir otomobile monte etti. Test sürüşü sırasında elektrik, seyyar kabloyla motora verildiği için renkli görüntüler oluştu. Uzatma kablosunu tutan öğrenciler, zincir oluşturup hareket eden otomobilin peşinde koşturdu. Öğrencilerin “Kabloyla araba yürütüyoruz”, “Ver elektriği”, “Kablonun mesafesi kadar gidebiliyoruz” sözleri gülümsetti. Öğrencilerden Hatice Erdem “Motor çalışmayacak diye tereddüt ettik ama başardık” derken öğretmen Eyüp Karagül, “Sponsor çıkarsa otomobili yüzde 100 şehir şebekesinden bağımsız, güneş enerjisine entegre edeceğiz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...