HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

2 yaşındaki kızı ve 7 aylık oğlu ile hurda bir otomobilde yaşıyor

Düzenleyen: /
2 yaşındaki kızı ve 7 aylık oğlu ile hurda bir otomobilde yaşıyor
Denizli, Çivril, Cezaevi, Aysun Gezgin, , Haber

YAŞAM Haberleri

Denizli’nin Çivril ilçesinde eşi cezaevine girdikten sonra maddi durumu giderek kötüleşen genç bir kadın, 2 yaşındaki kızı ve 7 aylık oğlu ile hurda bir otomobilin içerisinde yaşamaya başladı.

25 yaşındaki Aysun Gezgin, Isparta’da yaşarken eşi cezaevine girdi. Ardından Gezgin, kayınpederi Selahattin Gezgin ve kayınvalidesi Sultan Gezgin’i de yanına alarak Çivril ilçesinde çobanlık yapan kayınbiraderinin yanına geldi. Kayınbiraderinin yaşadığı evde yer olmayınca Gezgin, kayınpederi ve kayınvalidesini Akçaköy Mahallesi'nde cami için yapılan ve boş durumda olan 10 metrekarelik bir odaya yerleştirdi.

Genç kadın, kendisi ile 2 yaşındaki kızı Gülcan ve 9 aylık oğlu Muharrem’e yer kalmayınca çareyi hurda haldeki bir otomobilin içerisinde yaşamakta buldu. Kayınpederi çobanlık yapmaya başlayan Gezgin, kayınvalidesi ile birlikte hurdacılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. 

Gezgin ailesi tuvalet ihtiyaçlarını camiden karşılarken, banyo gibi insani ihtiyaçlarını ise kayınpeder ile kayınvalidenin yaşadığı odada leğen içerisinde gidermeye çalışıyor. 

Yaşadıkları zor koşulları anlatan kayınvalide Gezgin, kendilerine sahip çıkılmasını istediğini kaydederek, "Oğlum cezaevinde, bize bakan olmayınca mecbur buraya geldik. 5 kişi burada yaşıyoruz, elektrik ve su yok. Geçimimizi hurda toplayarak sağlamaya çalışıyoruz" dedi. 

Aysun Gezgin ise yaşadıkları hayattan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, eşi cezaevine girdikten sonra anne ve babası ile kayınbiraderinin yanına geldiklerini söyledi. Gezgin, "Çocuklarımla arabanın içinde yaşıyorum. Kayınbiraderim burada köyün çobanlığını yapıyor. Köylünün verdiği odaya babamla annemi yerleştirdik. Ama ben çocuklarımla arabanın içinde yatmak zorunda kaldım. Kayınbiraderim de kurduğu çadırın içinde yaşıyor. Hiçbir gelirimiz yok. Sağlık güvencemiz yok. Kaldığımız yerde banyo tuvalet yok caminin tuvaletini kullanmaya çalışıyorum. Mağdurum, yardım istiyorum" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...