HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşte annenin adı var ama işi çok zor

Düzenleyen: /
İşte annenin adı var ama işi çok zor
Çalışan Anne, Haber

YAŞAM Haberleri

Hem verimlilik hem gelişmişlik istatistikleri, kadınların olduğu iş kollarının öne çıktığını ortaya koyunca iş dünyası ve yönetimler de kadın istihdamını artırmak için âdeta birbiriyle yarışmaya başladı.

Sayı, oran arttı ama gerçekten çalışan kadın, hele hele de çalışan anne olmak kolay mı? Cevap şu: Hiç ama hiç kolay değil. Hele de bizim gibi kadını, anneyi her şeyin merkezine koyan toplumlarda. Çünkü anne çalışsa da çocuğunun beslenmesi, eğitimi, gelişiminden o sorumludur. Evin ve ailenin huzuru, devamlılığından da. Bu zorunluluk değil bir tercih; yaradılıştan gelen bir tercih.
İsmi Xsights olan bir şirket kadın ve istihdamına ilişkin araştırma yapmış. Bu araştırmaya göre özellikle Türkiye’de anneler daima ‘rol model’ olmuş. Öte yandan çalışan kadınların ne istediğine bakmışlar. Araştırma ile “Evet, çalışmayı kadın kendisi istiyor” sonucuna ulaşılmış. Kadınların yüzde 61’i için çalışmak ekonomik özgürlük, yüzde 36’sı için aileye katkı, yüzde 31 için ise özgüven demek. Evlendikten sonra ise kadınlar çalışmaya devam etmek istiyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...